пʼятниця, 13 травня 2011 10:46

Чому українські митці тікають до Росії

 

Чому українським артистам балету вигідніше працювати у Росії розповідає Денис Матвієнко, провідний соліст Маріїнського театру Санкт-Петербурга.

Денис народився в Дніпропетровську, танцював на сцені Національної опери України, переміг у конкурсах ім. Нурієва та та Ніжинського. Поїхав працювати в Росію.

Актор розповідає: "В матеріальному плані в Києві я був "в шоколаді". У 20 років вже мав квартиру й автомобіль. Київський театр – це хороша база для роботи. Шикарна архітектура, зал і сцена.

Але мені не цікаво танцювати в київському театрі. Що тут виконувати – "Дон Кіхот", "Лебедине озеро", "Сплячу красуню"? Навіть у Маріїнці танцюю їх не часто і тому, що мені за це добре платять".

Коли Матвієнко прийшов працювати у Большой театр, він перебував приблизно в такому ж занепаді, як і київський. Не було ні грошей, ні репертуару. З приходом до влади Путіна, все змінилося.

"Радянський балет" як і раніше, став "впереди планеты всей". Путін зрозумів, що балет – візитівка Росії, і він перебуває у запустінні. Тому, створили Опікунську раду Большого театру, зараз такі існують при всіх російських театрах. До неї увійшли компанії "Газпром", "Роснефть", найбільші банки.

Президент Росії зібрав бізнесменів-олігархів і сказав: "Ви заробляєте мільярди доларів. Вкладайте по кілька мільйонів на рік у розвиток театру, і у вас все буде добре".

І зараз мені вигідніше танцювати в Маріїнці – платять чималі гроші, щоб я танцював в Росії, а не халтурив за бугром.

Більше читайте в статті Тетяни Омельченко "Пропонували переїхати до Лондона, але відмовився" у журналі "Країна" №71 від 13 травня 2011р.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн

 

Зараз ви читаєте новину «Чому українські митці тікають до Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі