субота, 25 листопада 2017 09:35

П'єсу Агати Крісті безперервно ставлять впродовж 65 років

П'єсу Агати Крісті безперервно ставлять впродовж 65 років
2012 року, в день 60-річного ювілею п'єси, "Мишоловку" зіграли в 25-тисячний раз. Фото: thejournal.co.uk

25 листопада 1952 року вперше на театральній сцені поставили детективну п'єсу "Мишоловка" англійської письменниці Агати Крісті.

"Мишоловка" встановила рекорд як найбільш тривала вистава. Жодного разу не вийшла з репертуару з часу першої постановки. Таке досягнення спектакль отримав ще 1958 року, через п'ять років після прем'єри.

Протягом двох дій п'єси розгортається детективна історія, присвячена пошуку вбивці молодої жінки у Лондоні. Злочинець знаходиться серед гостей пансіону "Монксуелл-менор". Ніхто не може покинути готель через хуртовину. Історія має несподівану розв'язку. Склалася традиція, що після вистави глядачів просять тримати кінцівку в таємниці.

2012 року, в день 60-річного ювілею п'єси, "Мишоловку" зіграли в 25-тисячний раз. Зібралися представники всіх труп, які коли-небудь грали у виставі.

П'єсу переклали 23 мовами. Постановки проходили в театрах більш ніж 40 країн.

Єдину екранізацію "Мишоловки" створила студія "Мосфільм" 1990 року. Ролі зіграли Борис Хімічев, Володимир Сошальський та Микита Висоцький. Права на кіноадаптацію ще 1956 року викупила компанія Romulus Films. Однією з умов контракту була заборона на екранізацію п'єси раніше, ніж за шість місяців після останнього спектаклю в Лондоні. Оскільки вистава продовжує йти донині, цю екранізацію так і не створили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рівняни покажуть на сцені львівського театру хореографічну виставу "Лялькар"

9 листопада у столичному кінотеатрі "Україна" відбулася прем'єра драматичного детективу "Вбивство у "Східному експресі" за мотивами роману Агати Крісті. Режисер - британець Кеннет Брана. Сам виконав головну роль детектива Еркюля Пуаро. Також у фільмі зіграли Джонні Депп, Мішель Пфайффер, Пенелопа Крус та інші актори.

Зараз ви читаєте новину «П'єсу Агати Крісті безперервно ставлять впродовж 65 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі