Ексклюзиви
середа, 07 березня 2018 10:45

Пенсіонери перевдягаються в 14-річних героїнь серіалу Sailor Moon

7 березня 1992 року на японському телеканалі TV Asahi відбулась прем'єра анімаційного серіалу Sailor Moon. Мультфільм створили за мангою Наоко Такеуті.

  Головні героїні серіалу Sailor Moon
Головні героїні серіалу Sailor Moon

Головні герої — сучасні старшокласниці. Дівчата виявляють, що вони реінкарновані воїни магічного Місячного королівства. Мають протидіяти силам зла. В перервах між порятунком світу героїні стикаються з проблемами у школі. Також їх хвилюють непорозуміння з батьками та перші закоханості.

Виробництвом серіалу займається токійська студія Toei, відома за франшизами Candy Candy, Dragon Ball та One Piece.

  Персонажі американського серіалу Family Guy в образі Усагі Цукіно
Персонажі американського серіалу Family Guy в образі Усагі Цукіно

Перші покази культового серіалу за межами Японії відбулись у грудні 1993 року в Іспанії та Франції. Популярність Sailor Moon швидко поширилась на весь світ. Для обговорення нових епізодів фанати створили понад 3 млн сайтів та форумів.
Sailor Moon став одним із символів кінця 1990-х років.

  Японський фанат серіалу Sailor Moon
Японський фанат серіалу Sailor Moon

У мультфільмі є персонажі нетрадиційної сексуальної орієнтації та відверті сцени. Через це серіал цензурували у Британії та США. В цих країнах Sailor Moon виходив без 7 серій та зі значною кількістю перемальованих сцен.

Sailor Moon створювали для цільової аудиторії дівчат 10-14 років, але фанатами ставали здебільшого старшокласники та студенти-першокурсники. В Японії — у костюмах героїнь серіалу на вулицях часто можна побачити навіть пенсіонерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що ви відчули, побачивши цю повію? - перша рецензія на оперу "Кармен"

З аніме-серіалу Sailor Moon в Україні почалась косплей культура. Її учасники відтворюють костюмами, аксесуарами та гримом персонажів з масової культури. Найчастіше використовують образи героїв аніме-серіалів, блокбастерів та відеоігор. В Україні щорічно проводяться різноманітні фестивалі та конвенти на тему косплею та аніме взагалі. Найбільші — "Отобе" в Києві, Akari Fest у Житомирі та львівський Anicon.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонери перевдягаються в 14-річних героїнь серіалу Sailor Moon». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі