понеділок, 11 листопада 2013 17:00

Павло Вольвач презентує роман про свій "власний" Київ

Автор: Фото: litforum.com.ua
 

У четвер 14 листопада письменник Павло Вольвач у книгарні "Купідон" в Києві презентуватиме свій роман "Хрещатик-Плаза". Модеруватиме зустріч з читачами журналіст і письменник Михайло Бриних.

"Хрещатик-Плаза" - знакова точка для Києва. Там був розташований офіс київського бюро Української служби Радіо-Свобода. Твір побудований на реальних подіях нашої доби. Він про час, про радіо "Свобода", на якому я довгий час працював, - розповідає автор. - Це роман про Київ, його вулиці і середовище, про Помаранчеву революцію. Багато відомих людей себе там упізнають. Але їхні імена змінив. Усі співпадіння з ситуаціями та іменами абсолютно випадкові. Навіть не називаю ім'я головного героя - це чоловік своєї доби", - зазначив Вольвач.

Письменник каже, що описує в романі "власний" Київ.

"До певної міри вона стала даниною Києву. Практично все відбувається тут. Раніше я не відчував міста як киянин. Як був запорожцем, що живе у Києві, так ним і лишаюся. Але з часом столиця мені відкривається все більше - не просто вулиці, де йдуть звичайні міщухи на базар купувати ковбасу і огірки. Бачу інший Київ - "Місто на Горах", більше ніж точка на карті".

Зараз ви читаєте новину «Павло Вольвач презентує роман про свій "власний" Київ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі