понеділок, 11 листопада 2013 09:21

Вибрали кращий детективний роман усіх часів

 

Кращим детективним романом усіх часів і народів визнано "Вбивство Роджера Екройда" відомої англійської письменниці Агати Крісті. Саме цей твір переміг в конкурсі, оголошеному британської Асоціацією письменників детективного жанру.

У голосуванні взяли участь 600 сучасних авторів кримінальних романів. Результати оголосили на святкуванні ювілейного 60-го дня народження Асоціації. Учасники "великого журі" також назвали Крісті кращою детективною письменницею світової літератури.

Крісті є одним з найбільш публікованих авторів у світі. Її книги перекладені більш ніж на 100 мов світу, а їх загальний тираж перевищує 4 млрд примірників. Роман "Вбивство Роджера Екройда" вперше був опублікований в 1926 році і відразу ж зазнав жорсткої критики з боку колег письменниці. Її звинувачували в порушенні законів жанру і труїли злісними коментарями, але час все розставив по своїх місцях. І тепер цей твір визнано кращим у своєму жанрі.

Зараз ви читаєте новину «Вибрали кращий детективний роман усіх часів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі