Ексклюзиви
понеділок, 11 листопада 2013 12:10

"Шевченко забив найважливіший гол в історії "Мілана" - Анчелотті написав книгу

Зовсім нещодавно відомий італійський тренер Карло Анчелотті (зараз працює з мадридським "Реалом") написав свою другу книгу. У її назві використаний його відомий бренд "Моя різдвяна ялинка". 6 листопада 2013 книга вона вже лежала на полицях книжкових магазинів, а також у газетних кіосках, як додаток до "La Gazzetta dello Sport".

Це вже, швидше, професійна робота, ніж просто мемуари, але від цього не менш цікава. Карло ділиться в ній секретами майстерності і тими подробицями, які відомі тільки тренеру. Він розповідає про свою улюблену професію і трохи докладніше - про десять своїх найбільш пам'ятних матчів.

Зокрема, мова йде про фінал Ліги чемпіонів 2002/03 "Ювентус" - "Мілан" . Тоді Анчелотті працював з "россонері". "Мілан" виграв трофей у серії пенальті - 3:2.

"Я сказав Шевченку, що він повинен грати другого нападника поруч з Індзагі. Завдання було таке: постійно мінятися місцями з Руй Кошта і створювати, таким чином, ситуації "один на один проти Монтеро". У ювентійского захисника був зовсім інший крок, інша манера гри, в порівнянні з Шевченком, а його тактична мудрість не могла зупинити фізичну надпотугу українця.

Це рішення стало переломним у матчі, тому що ми створили безліч гольових ситуацій і труднощів для суперника, навіть коли у другому таймі "Ювентус" перебудувався, щоб зрівняти гру. Матч (за винятком пенальті) закінчився внічию завдяки чудовому виступу Буффона.

Шевченко, як вже було сказано, відкривався на правому фланзі, щоб атакувати Монтеро один в один, в той час як Руй Кошта і Зеєдорф зміщувалися в центр, щоб створювати труднощі їх півзахисту з ривками за спину їх центральним півзахисникам Таккінарді і Давідсу.

Я вирішив, що Шева повинен бити пенальті першим. Я повідомив йому, і ось перша заминка. Шева хотів бити останнім. Він так відчував. Ми трохи напружилися, і ці короткі миті супроводжувалися питанням: "Міняємо все?" Впевненість того, хто йде бити пенальті, це основа всього. Після короткого діалогу гравця з одним з моїх помічників, він підтвердив свою рішучість. Шевченко буде бити пенальті останнім.

Всі ми знаємо, чим потім це закінчилося. "Мілан" завоював Кубок Чемпіонів, а Шевченко забив вирішальний гол з 11-метрової позначки, можливо, найважливіший в історії "россонері", - написав Анчелотті у своїй книзі.

Зараз ви читаєте новину «"Шевченко забив найважливіший гол в історії "Мілана" - Анчелотті написав книгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути