вівторок, 07 серпня 2012 10:35

Пауло Коельо назвав "Улісс" Джойса шкідливим для літератури

Пауло Коельо назвав "Улісс"  Джойса шкідливим для літератури
Багато бразильських критиків вважають Коельо незначним письменником, чиї роботи занадто прості. Його обрання в Літературну академію Бразилії оспорюється багатьма бразильцями. Фото: liveinternet.ru

Бразильський письменник Пауло Коельо назвав роман Джеймса Джойса "Улісс" шкідливим для літератури. В інтерв'ю бразильській газеті Folha de S Paulo автор 22 романів заявив, що "Улісс" - це чистий стиль і насправді в романі Джойса нічого немає.

На думку Коельо, багато авторів зараз намагаються справити враження на інших письменників, і через це їх найбільше хвилює форма твору, а не зміст. Одним з винуватців цього Коельо вважає "Улісса", стилістично складний роман, насичений головоломками, в якому дія розгортається протягом одного дня - Блумсдея.

Пауло Коельо, чиї книги перекладені на 73 мови, назвав виданню також причину своєї популярності. На думку автора "Алхіміка", він відомий, тому що дійсно є сучасним письменником всупереч розхожій думці критиків. Заслуга Коельо, на його власну думку, полягає в тому, що на сторінках його творів складне здається простим. "Тому я можу спілкуватися з усім світом", - уклав Коельо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ірані заборонили книги Пауло Коельо

Як відзначає газета, зараз до виходу готується 22 книга письменника Manuscrito Encontrado em Accra. По всьому світу на даний момент видано більше 140 мільйонів екземплярів його книг.

"Улісс" Джеймса Джойса, одного з класиків модернізму, входить в різноманітні списки сотні кращих творів 20 століття. Так, роман про день з життя Леопольда Блума був визнаний в 1998 році кращим літературним твором, написаним англійською мовою, за версією видавництва Modern Library. У числі експертів, що становили список, були письменники Гор Відал і Артур Шлезінгер.

У 2004 році з критикою "Улісса" також виступив ірландський письменник Народи Дойл, який заявив, що книзі не вистачає хорошого редактора. Крім того, він висловив сумнів, що роман, який включають в рейтинги найкращих написаних книг, дійсно чіпає людей.

Зараз ви читаєте новину «Пауло Коельо назвав "Улісс" Джойса шкідливим для літератури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі