пʼятниця, 27 липня 2012 11:15

У Бразилії видали новий роман Пауло Коельо

У Бразилії видали новий роман Пауло Коельо
Фото: liveinternet.ru

Новий роман Пауло Коельо "Манускрипт, знайдений в Акрі" надійшов у книжкові магазини Бразилії. Книга вийшла в світ першим накладом 100 тисяч примірників, що можна вважати скромним для письменника, який міцно утвердився в званні найбільш комерційно успішного португаломовного літератора. Твори Коельо видані в більш, ніж 150 країнах 73 мовами загальним накладом понад 140 млн екземплярів. Один тільки роман "Алхімік" розійшовся тиражем в 11 млн екземплярів і був перекладений на 40 мов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біблія стала найпопулярнішою книгою останніх 50-ти років

Поява на прилавках "Манускрипта, знайденого в Акрі" обійшлася без рекламних презентацій. У них просто немає потреби. Комерційний успіх твору не викликає сумніву навіть у тих літературних критиків, хто нового роману ще й у руках не тримав. У соціальних мережах у Коельо налічується 13.5 млн послідовників або, як прийнято говорити на "інтернет-сленгу", "фоловерів". Навіть якщо тільки кожен п'ятий з них купить "Манускрипт", то роман гарантовано потрапить в списки бестселерів.

Нова книга Коельо веде читача в середньовічний Єрусалим напередодні захоплення міста хрестоносцями в липні 1099 року. За словами Коелью, це "і не історичний твір, і не фантастика". "Роман грунтується на цінностях, а цінності не бувають фантазією, цінності проходять крізь часи", - вважає письменник.

За визнанням самого автора, ключовою фразою книги для нього стала ось ця: "Істинне знання покладене в історіях прожитої любові і пережитих втрат, в кризових моментах і в щоденному співіснуванні з неминучою смертю".

Зараз ви читаєте новину «У Бразилії видали новий роман Пауло Коельо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі