вівторок, 11 січня 2011 10:23

В Ірані заборонили книги Пауло Коельо

В Ірані заборонили книги Пауло Коельо

Один з найпопулярніших письменників у світі бразилець Пауло Коельо в своєму мережевому щоденнику заявив, що іранська влада заборонила публікувати в країні його книги.

За словами Коельо про заборону він дізнався з листа Араша Хеджазі - глави видавництва Caravan Books, яке володіє правами на випуск книг знаменитого прозаїка в Ірані.

"На нещастя, сьогодні (в неділю, 9 січня) мене проінформували, що іранське міністерство культури та ісламського способу життя заборонило всі ваші книжки ... Моїм друзям сказали, що більше в Ірані не буде дозволено жодної книги Коельо", - цитує Коельо у своєму блозі лист Хеджазі.

Коельо зазначає, що його книги публікувалися в Ірані з 1998 року, їхній загальний тираж в цій країні перевищує 6 мільйонів примірників.

"Я сподіваюся, що це непорозуміння буде вирішене протягом тижня. І я дуже розраховую, що мене підтримає бразильський уряд", - написав він.

У своєму листі Хеджазі запропонував Коельо викласти його перекладені на фарсі твори в мережевий доступ, але при цьому визнав, що цей проект буде комерційно невигідним, оскільки в Ірані не поширена торгівля через інтернет.

У цілому перу Коельо належить близько 150 книг - романів, коментованих антологій, збірників коротких розповідей-притч і дитячих казок. Він один з найбільш популярних авторів сучасності - 100 мільйонів екземплярів його книг продані більш ніж в 160 країнах, 655 перекладів книг Коельо були видані 68 мовами, його романи весь цей час залишаються в списках бестселерів в усьому світі.

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «В Ірані заборонили книги Пауло Коельо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі