неділя, 29 вересня 2013 06:12

"Параджанов" створений для того, щоби про нього дізнались навіть ті, хто ніколи про нього не чув - Фетісова

"Параджанов" створений для того, щоби про нього дізнались навіть ті, хто ніколи про нього не чув - Фетісова
Олена Фетісова. Фото: srv1.fakty.ua

Співрежисер української стрічки "Параджанов" Олена Фетісова розповіла, що це не документальна історія, а більш дофантазована. Таку думку вона висловила в ефірі "5 каналу".

"Параджанов" – це не документальна історія. Не дивлячись на те, що вона здійснена на основі документальних фактів в деяких подіях, в ній багато дофантазовано. Вона створена для того, щоби ця історія стала більш універсальною. Щоб цей образ, персонаж нонконформіста, який любив свободу більш за все, став знайомий навіть тим, хто навіть не чув про Параджанова", - наголосила вона.

Водночас, за її словами, "ми залишили назву, тому що вона "смачна". "Вона містка. До речі, в перекладі з перської мови "параджано" - це серце, яке вибухнуло. І я вважаю, що ця ідея є по силі фільму, і глядач відчує той вибух, який ми хотіли передати", - додала Фетісова.

Нагадаємо, на великі екрани кінотеатрів 3 жовтня виходить стрічка "Параджанов" - спільна кіноробота Сержа Аведікяна та Олени Фетісової. Окрім того, цього сезону українців ще порадують пригодницька стрічка "Іван Сила" Віктора Андрієнка, кінострічки "Ломбард" та "Тіні незабутих предків" Любомира Левицького.

Зараз ви читаєте новину «"Параджанов" створений для того, щоби про нього дізнались навіть ті, хто ніколи про нього не чув - Фетісова ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі