четвер, 13 грудня 2012 10:47

Папір для фотографій італійця робили три тижні
5

Фото: Фото: Ольга Швед

У Львівському Музеї етнографії та художнього промислу на проспекті Свободи, 15 відкрили виставку відомого італійського фотохудожника Луки Бракалі.

До Львова італійський фотограф привіз тридцять світлин створених ним у період з 2000-го по 2009-ий роки. Об'єднав їх загальною назвою "Екосистеми".

"Дев'ятнадцять і навіть трохи більше днів два майстри вручну у містечку Фабріано, що є італійською батьківщиною паперового виробництва, працювали над папером для моїх фото. Він зроблений із бавовни і має чудову здатність передавати найменші відтінки кольорів. Сам папір без фото уже є шедевром. Вперше я побував у Львові у 2001 році. Тоді Україна стала 87 країною, яку я відвідав. Зараз я побував від краю Півночі до Півдня. Усього більше 130 країн"- каже Лука Бракалі.

За допомогою фотомистецтва майстер намагається привернути увагу до проблем збереження навколишнього середовища. Фотограф побував на Північному Полюсі у складі експедиції, фотографував в Арктиці та Антрактиді. Каже, найбільша проблема - це танення льодовиків.

Лука Бракалі автор трьох книг та переможець чотирьох міжнародних конкурсів. Його роботи виставлялися у музеях та галереях Рима, Софії, Нью-Йорка.

У жовтні цього року його репортаж про реставрацію кам'яних статуй Моаї на узбережжі острова Пасхи був опублікований у журналі "National Geografic".

Виставка триватиме до 13 січня 2013 року.

Зараз ви читаєте новину «Папір для фотографій італійця робили три тижні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі