Ексклюзиви
четвер, 09 березня 2017 16:47

Опублікували тизер художнього фільму про Тараса Шевченка

Опублікували тизер художнього фільму про Тараса Шевченка
Кадр з фільму про Тараса Шевченка "Тарас. Повернення". Фото: obozrevatel.com

До 203-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка опублікували тизер художнього фільму "Тарас. Повернення". Стрічка спільного виробництва України і Казахстану за підтримки Державного агентства з питань кіно. Фільм переміг на четвертому конкурсному відборі агентства.

Про це повідомляє Держкіно.

Картина розповідає про останні три місяці заслання Тараса Шевченка у Казахстані. Там поет служив у російській царській армії. Отримує повідомлення від друзів з Петербурга про помилування. Його видав особисто цар Олександр II. Та військове керівництво Новопетрівського форту в Мангишлаку не поспішає повідомляти про це Тараса. Указ про звільнення затримують. Хто саме перешкоджає звільненню Шевченка - комендант форту Іраклій Усков, товариші по службі чи чиновники в Петербурзі? Про це глядачі зможуть дізнатися з фільму. Український поет та художник тим часом досліджує землі Західного Казахстану. За час заслання вже встиг їх полюбити. Зображує казахський край та степових мешканців у своїх віршах і картинах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 найпопулярніших віршів Тараса Шевченка

Автор сценарію та режисер - Олександр Денисенко. 2012-го сценарій переміг у Міжнародному конкурсі кіносценаріїв, присвяченому 200-річчю з дня народження Тараса Шевченка.

У головній ролі - актор київського Молодого театру Борис Орлов.

"Завдання фільму - вперше в ігровому кіно створити масштабний образ великого Кобзаря", - сказав голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Роботу над стрічкою завершать восени цього року. Знімають у Києві, на Одещині та в Казахстані.

Загальний бюджет становить 44,8 млн грн. Половину суми компенсувало Держкіно. Фільм вийде в прокат у березні 2018 року.

Також у фільмі знялися Богдан Бенюк, Олександр Пожарський, Олег Волощенко, Роман Луцький, Ганна Топчій та Акнієт Орінтай.

Зараз ви читаєте новину «Опублікували тизер художнього фільму про Тараса Шевченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі