вівторок, 07 серпня 2012 11:20

Олімпійські ігри в Лондоні не сприяють інтересу до мистецтва

Автор: Фото: arhinovosti.ru
  Проект реконструкції "Тейт модерн"
Проект реконструкції "Тейт модерн"

Незважаючи на масовий приплив туристів під час Олімпійських ігор, інтерес до головних музеїв Лондона впав. Британський музей повідомляє про зниження кількості відвідувачів на 25%, галерея "Тейт Британ" також констатує "різке падіння відвідуваності".

Трохи краще йдуть справи в "Тейт Модерн", де відвідуваність не знизилася, хоча й не виросла. Це, на думку керівництва музею, пов'язане з успіхом перформансу Тіно Сегала, який проходить в Турбінній залі, і з фестивалем The Tanks: Live Art, що проходить в приміщеннях колишніх нафтових сховищ, яким належить стати в 2016 році новими виставковими просторами галереї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найвпливовіший український художник виховав конкурента - виставка Ганни Криволап

Нагадаємо, аналогічна ситуація була в Україну під час проведення чемпіонату Європи з футболу. Очікування працівників сфери мистецтва не були виправдані, незважаючи на доволі ретельну підготовку фетівальних і музейних майданчиків для гостей Євро 2012, - ті віддали перевагу футболу і відвідання фан-зонам.

Зараз ви читаєте новину «Олімпійські ігри в Лондоні не сприяють інтересу до мистецтва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі