вівторок, 17 липня 2012 10:59

Музей "Метрополітен" встановив рекорд відвідуваності

Музей "Метрополітен" встановив рекорд відвідуваності
Фото: muzeimira.ru

30 червня 2012 фіскальний рік, який завершився, став рекордним для нью-йоркського музею "Метрополітен" за чисельністю відвідувачів - в галереях одного з найвідоміших сховищ шедеврів світового мистецтва побували 6,28 мільйона чоловік, говориться в поширеному в понеділок прес-релізі музею.

Це найвищий для музею та його філій показник за всі 40 років, протягом яких ведеться статистика відвідуваності, і на 600 тисяч осіб більше, ніж у попередньому році.

"Ми щасливі отримати таку реакцію публіки у відповідь на відкриття нових колекцій, виставок і програм у минулому році. Ми стали по-справжньому глобальним музеєм глобального міста", - заявив директор "Метрополітен" Томас Кемпбелл.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У художньому музеї цілуватимуть Сплячу Красуню

Він нагадав, що за минулий рік в музеї була відкрита галерея ісламського мистецтва, ціле крило будівлі на П'ятій авеню було віддано під колекцію сучасного американського мистецтва. Сотні тисяч людей побували на виставках, присвячених сімейству Гертруди Стайн і паризькому авангарду, експозиції про творчість Міуччіа Прада і Ельзи Скіапареллі, портретів епохи Ренесансу. Рекорд року встановила виставка робіт покійного кутюр'є Олександра Маккуїна - вистоюючи багатогодинні черги, її відвідали понад 660 тисяч осіб.

У прес-релізі наголошується, що рік був найуспішнішим і за числом віртуальних гостей - офіційний сайт "Метрополітену" відвідали 44 мільйони поціновувачів мистецтва.

Музей, якому понад 140 років, зберігає колекції, які охоплюють п'ять тисячоліть історії людства. Тут можна побачити шедеври Рубенса і Веласкеса, Моне і Ван Гога, Джорджії О'Кіфф і Мондріана, Пікассо та Кандінського. У постійній колекції Метрополітен-музею знаходиться більше кілька мільйонів творів.

Зараз ви читаєте новину «Музей "Метрополітен" встановив рекорд відвідуваності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі