Ексклюзиви
пʼятниця, 23 березня 2012 14:58

Виставка робіт Ешера побила всі рекорди відвідуваності 2011 року

Найуспішнішою виставкою 2011 року стала експозиція "Магічний світ Ешера" ("The Magical World of Escher"), яка проходила у Ріо-де-Жанейро в культурному центрі при Banco do Brasil. Її відвідували в день близько 9,7 тисячі чоловік.

Рейтинг відвідуваності музеїв і виставок щороку, починаючи з 1996-го, складає The Art Newspaper. За даними видання, за 15 років середня відвідуваність найуспішнішої виставки зросла приблизно на п'ять тисяч осіб.

Близько восьми тисяч відвідувачів, наприклад, щодня приходили подивитися на виставку робіт британського дизайнера Александра Маккуїна "Александр Маккуїн: дика краса", яка проходила влітку 2011 року в Метрополітені. Вона також потрапила в десятку найуспішніших виставок минулого року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Художник перемалював прижиттєві фотографії Діани

Уже п'ятий рік поспіль паризький Лувр утримує першість у рейтингу відвідуваності музеїв. 2 січня музей опублікував офіційні дані, згідно яким в 2011 році його відвідали 8,8 мільйона чоловік. Цей показник на 300 тисяч більше результати Лувру в 2008-2010 роках.

За даними The Art Newspaper, Лувр в минулому році відвідали близько 8,9 мільйона осіб. На другому і третьому місцях рейтингу розташувалися нью-йоркський Метрополітен, чия відвідуваність вперше перевищила показник в 6 мільйонів чоловік, і Британський музей, що зібрав 5,8 мільйона відвідувачів.

Зараз ви читаєте новину «Виставка робіт Ешера побила всі рекорди відвідуваності 2011 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі