пʼятниця, 26 березня 2010 17:03

Ольга Богомолець заспівала для Ліни Костенко (ФОТО)

У неділю, 28 березня в Українському домі презентують книгу "Гіацинтове сонце" на вірші Ліни Костенко. Ілюстрації намалював Іван Марчук. В комплекті із виданням йде компакт-диск з піснями у виконанні Ольги Богомолець. Це вірші Ліни Костенко, покладені на музику молодими композиторами.

Доктор медичних наук Ольга Богомолець співає сучасні та старовинні романси. Окрім Ліни Костенко вона виконує покладені на музику вірші Василя Стуса, Миколи Вінграновського, Олени Теліги. На ювілейному вечорі Ліни Костенко Ольга Богомолець заспівала кілька композицій наживо.

"Одна з пісень народилася одразу на сцені під час благодійного концерту", - розповіла Богомолець.

До "Гіацинтового сонця" вона відібрала улюблені вірші Ліни Костенко. Самій письменниці подобається, як Ольга співає.

"Її "Де вечір пахне м"ятою, аж холодно джмелю" мені дуже близьке", - зауважила Костенко.

Нещодавно "Либідь" видали книгу Ліни Костенко "Берестечко" з ілюстраціями Сергія Якутовича. Спочатку письменниця не відповіла на лист видавництва із пропозицією.

"Не хотіла, бо раніше мене дуже паскудно видавали. Але Оксана (донька Ліни Костенко - ред.) вмовила. А потім почали видавати книгу Ольги Богомолець на мої слова. З"явився Іван Марчук, якого я страшно люблю як художника. Тоді хтось навіть пожартував, що ніколи не бачив стільки геніїв на квадратний метр", - розповіла Ліна Костенко про підготовку книги у видавництві "Либідь".

Зараз ви читаєте новину «Ольга Богомолець заспівала для Ліни Костенко (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі