понеділок, 03 вересня 2012 17:43

Олені Рог читачі найбільше дякують за есе "Лох"
8

Фото: Фото: Світлана Корженко

У столичному видавництві "Радуга" вийшла книга письменниці Олени Рог і художника Ігоря Судака "Черно-белая взлетная". На книжковому ярмарку у столичному Українському домі книгу продавали по 100 грн.

"Спочатку я малював картини, а потім Олена писала до них тексти. Картина і текст в цьому виданні складають один диптих, вони нерозривно поєднані", - розповів кореспонденту Gazeta.ua Ігор Судак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світовий бестселер "Курячий суп для душі" стане курячим супом для шлунку

"Під час створення книги ніколи не сперечаємося з Оленою, а допомагаємо одне одному. Як тільки починаю малювати, розповідаю про зображення Олені. Вона одразу починає фантазувати про можливий сюжет майбутнього есе. Коли є ідея, малюнок дається легко. Всі картини прості, малював їх не більше тижня. Найшвидше намалював кішку з консервною банкою, прив'язаною до хвоста. Колись в дитинстві бачив точно таку картину", - додав він.

Олена вважає, що така книга "просто необхідна в сучасному жорстокому світі":

"Вона змушує замислитися про вічне і прекрасне", - сказала Олена Рог.

"Якось до нашого стенду підійшла літня жінка. Вона погортала книгу і зупинилася на картині із зображенням порожнього оголошення. Запитала, що це означає. Я пояснила: це оголошення повісила людина, яка хоче закричати так, щоб весь світ озирнувся.  Жінка відповіла: "Ця розповідь — про нашу родину. Ми жили дуже забезпечено, а потім у чоловіка виявили рак. Йому зробили дві операції і шість курсів хіміотерапії. Щоб оплатити лікування, ми все продали. Купили собі невеличкий будинок в селі і переїхали туди. Зараз живемо бідно, але ж живемо". Жінка розплакалася, коли розповідала цю історію. Я віддала їй книгу за собівартістю", - поділилася Олена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забужко зібрала "вибране з вибраного"

Також письменниця розповіла, що читачам найбільше подобається есе "Лох".

"Лохи" — це гімн маленькій людині, яка не відбулася.  В сучасному світі всі повинні бути успішними, але не всі можуть стати такими. В цьому есе показую, що бути простою людиною — це вже велике діло. Коли читаю свої есе на творчих вечорах, наприкінці люди кажуть: "Найбільше хочемо подякувати вам за "Лохів". Кожен бачить в цій історії себе", - додала вона.

Зараз ви читаєте новину «Олені Рог читачі найбільше дякують за есе "Лох"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі