Ексклюзиви
пʼятниця, 31 серпня 2012 17:25

Дитячі книжки із тканини можна прати і прасувати
9

Фото: Фото: Світлана Корженко

В івано-франківському видавництві "Кашалот" видають книги для дітей від народження до шести місяців. Їх шиють із натуральних тканин, для принту використовують натуральні фарби.

"Ці книги можна жувати, прати і прасувати. Вони ідеально підходять для дітей від народження до шести років. Діти просто обожнюють ці книги, адже на них навіть спати можна", - розповіла кореспонденту Gazeta.ua Соломія із "Видавництва Старого лева". На книжковому ярмарку у столичному Українському домі, вона продавала книжки видавництва "Кашалот".

На столі викладені п'ять м'яких книжок — "Ранок у бабусі", "Різдво у Вифлеємі", "Він завжди зі мною", "Їде поїзд" та "Велика мандрівка". Вони оздоблені різнокольоровими малюнками і м'які на дотик.

"Кожна книжка має 8 аркушів, формат сторінок — 25 на 25 сантиметрів. На кожній є яскраві малюнки і коротенький текст. Книга застібається на липучку. Це сприяє розвитку моторики у дитини", - розповіла Соломія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цьогорічний Форум видавців сподівається на активність львів'ян

"Дуже цікава ідея використана у "Великій мандрівці". На мотузці до книги приєднана машинка, пошита із тканини. Вона переміщається з однієї сторінки на іншу. Це розвиває увагу і тренує пам'ять", - додала вона.

Одна м'яка книжка коштує 90 грн.

"Виготовляти ці книжки дуже важко. Для виготовлення однієї книжки використовують більше 700 операцій. Ідея видання таких книжок виникла у художниці-дизайнера Олени Рубановської. Вона побачила схожі на якійсь виставці за кордоном. Розповідала, що там вони користуються шаленою популярністю. А нас їх купують не так охоче через високу ціну. Та, хто купив одну, неодмінно приходить за другою", - поділилася Соломія.

Зараз ви читаєте новину «Дитячі книжки із тканини можна прати і прасувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі