пʼятниця, 10 травня 2019 11:58

Околиці Нотр-Дама "нашпиговані" свинцем

Околиці Нотр-Дама "нашпиговані" свинцем
Забруднення свинцем виявили і на верхніх поверхах адміністративних будівель, розташованих поруч із собором Фото: НТВ

У ґрунті біля собору Нотр-Дам, де у квітні сталася пожежа, перевищено вміст свинцю.

Результати аналізу показують, що немає жодного ризику для здоров'я, пов'язаного зі свинцем. Також не було завдано шкоди якості повітря, розповідає BFM TV.

На 1 кг ґрунту припадає близько 10-20 г металу. При цьому допустимими показниками вважають 0,3 г свинцю на 1 кг ґрунту. Підвищений вміст металу виявили у місцях, доступ до яких обмежений.

Забруднення свинцем виявили і на верхніх поверхах адміністративних будівель, розташованих поруч із собором. Не уточнюють, наскільки саме там перевищено допустимий вміст металу. Влада займається моніторингом ситуації, щоб попередити можливі ризики для здоров'я людей.

Також було взято проби повітря неподалік від собору. Результати показали, що вміст металу там нижчий, ніж 0,25 мікрограма на кубічний метр.

У ніч пожежі при горінні даху у великій кількості розплавився свинець. Він може міститися у повітрі або пилу.

В оселях навколо собору влада закликає прибирати швабрами або вологою тканиною, а не мітлами чи пилососом, щоб уникнути скупчення пилу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маша Єфросиніна зізналася у коханні в Парижі

Рекомендують регулярно мити руки, не відрощувати нігті та не гризти їх. Іграшки та інші предмети, які дитина може взяти до рота, також слід часто мити.

Забруднення свинцем є причиною отруєння - захворювання, яке особливо шкідливе для дітей та вагітних жінок. Отруєння свинцем може викликати психічні розлади, анемії та розлади травлення.

Зараз ви читаєте новину «Околиці Нотр-Дама "нашпиговані" свинцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі