Ексклюзиви
вівторок, 28 грудня 2010 16:26

Одеський художник зобразив Пушкіна євреєм (ФОТО)

Автор: roytburd.livejournal.com
 

Художник з Одеси Олександр Ройтбурд намалював російського поета Олександра Пушкіна євреєм. Картину виклав на своїй сторінці в "Живому Журналі".

"Це початок великого проекту "Якщо в крані немає води". Пам'ятаєте, у Беляєва була пісенька: "Якщо в крані немає води, значить Ернест Хемінгуєй в дитинстві теж був єврей". От я вирішив розвинути цю тему. Давно цікавлюсь темою ксенофілії. Буває ксенофобія, а це навпаки. Ксенофобія — це страх чужого, а ксенофілія — це потяг, любов до чужого. Зокрема, тема інтернаціональних дружб. Я за мир і дружбу між народами", — розповів художник Gazeta.ua.

Наступного року Ройтбурд планує зобразити євреями кілька десятків відомих особистостей.

"Пушкін — тільки перша ластівка, далі буде зустріч з багатьма знайомими обличчями. Гоголь обов'язково, Шевченко, Толстой, Достоєвський. Ще намалюю гурт Бітлз і навіть декого із співвітчизників. Буде кілька десятків різних персонажів", — сказав він.

Нагадаємо, торік картину Ройтбурда на лондонському аукціоні "Філіпс" продали за $97 тис. "Прощавай, Караваджо" — найдорожча робота сучасного українського митця, яка пішла з молотка.

Зараз ви читаєте новину «Одеський художник зобразив Пушкіна євреєм (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі