Ексклюзиви
четвер, 09 грудня 2010 12:51

На шпальти газет художник-авангардист Марк Епштейн уперше потрапив у 10 років

13 Понеділок

"Почули, що треба наліпити вареників і дати собаці. Чий перший з'їсть - та заміж і вийде. Дівчат багато в хаті, а пес один. І то - пікінес. Зашуганий у кутку під диваном сидів. Вареників, сволота, не любив, то ми йому пельмені ліпили. Діставали за шкуру з-під дивана й садили перед тими пельменями. Він понюхає й тікати, та так біг, що пісяв по дорозі. "Куди вам кавалєри? Від вас бідна скотинка тікає!" - казала моя бабка, коли ми з дівчатами на Андрія ворожили".

Ворожіння на Андрія

14 Вівторок

Гімн ФК "Металіст" на бандурах і "Думи мої" Шевченка у стилі реп виконає у харківському пабі гурт "БАндурбеНД". Свій напрям у музиці називають gon. Про натхнення кажуть: "Немає GONу без самоGONу".

"ГОНцерт" гурту "БАндурбеНД"

20.00, Харків, паб Churchill's, вул. Дарвіна, 9

15 Середа

"Інструментом радянської пропаганди на Заході вважали ансамбль Вірського, бо показували усміхнених селян, - написала американська газета New York Times 1998-го. - Але з часу їхнього останнього візиту комунізм розвалився, а танцівники продовжують усміхатися". Керівник ансамблю Вірського Мирослав Вантух цей час згадує так: "Артистів починав розбирати закордон. У колективі з 85 осіб ми втратили понад два склади. Подавали заяви і плакали".

Виступ ансамблю імені Вірського

19.00, Київ, Палац "Україна", вул. Велика Васильківська, 103

16 Четвер

"Не хочу, щоб мій Мімочка був попригунчиком," - казав батько майбутнього танцівника Михайла Фокіна. Його вважають засновником сучасного балету. Поставив "Лебедя" для Анни Павлової. З 1909-го Фокін був хореографом Російського балету в Парижі, організованого Сергієм Дягілевим. Історики переконані, що Фокіна досі безбожно обкрадають. Усе, що пов'язують з іменем Дягілева, належить йому.

Вечір балетів Михайла Фокіна

19.00, Київ, Театр опери та балету для дітей і юнацтва, вул. Межигірська, 2

17 П'ятниця

На шпальти газет художник-авангардист Марк Епштейн уперше потрапив у 10 років. Узимку 1909-го мати попросила принести води. Довго не повертався. Пішла шукати. Натовп у київському дворику дивився, як Марк ліпить зi cнiгy скульптуру Льва Толстого. Фотограф Гальперін устиг це зафіксувати.

Відкриття виставки "Марк Епштейн. Повернення майстра"

17.00, Київ, Національний художній музей, вул. Грушевського, 6

18 Субота

Чи п'ють учасники рівненського рок-гурту "Мій батько п'є", активно обговорюють гості їхньої сторінки в інтернеті:

- Чув що вони не вживають алкоголю і не курять. Про це свідчать хрести на руках Straight edge - руху проти шкідливих звичок.

- Хрести малюють бо сатаністи вони! А ще потім нюхають маркєри за сценою бо вони на спірту. А за цукерку "Білочка" можуть вбити людину!

- Щоб підтримувати імідж гурту, мій батько п'є, - пише гітарист-вокаліст Роман.

Виступ гурту "Мій батько п'є" на рок-фестивалі Old Friends Fest

17.00, Львів, КТЗ "Романтик", парк культури ім. Хмельницького, вул. Болгарська, 4

19 Неділя

За посаду президента Білорусі разом з іншими кандидатами позмагається чинний глава держави Олександр Лукашенко. На посаді він із 1994-го. Білоруси жартують на форумах: "А може залишимо його президентом? Хоча б за фразу: "Обіцяю, що до Нового року в кожного білоруса на столі будуть нормальні людські яйця".

Вибори президента Білорусі

Зараз ви читаєте новину «На шпальти газет художник-авангардист Марк Епштейн уперше потрапив у 10 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути