четвер, 05 квітня 2012 14:48

Новий роман Мирослав Дочинець написав про найбагатшого чоловіка Мукачево

Новий роман Мирослав Дочинець написав про найбагатшого чоловіка Мукачево
"Криничар — найближчий мені персонаж, адже це – герой духу і діла", - каже Мирослав Дочинець. Фото з сайту zaholovok.com.ua

4 квітня у книгарні "Є" відомий закарпатський письменник Мирослав Дочинець презентував свій новий роман "Криничар. Діяріюш найбагатшого чоловіка Мукачівської домінії".

Мирослав Дочинець – закарпатський письменник, книговидавець, журналіст. Автор книг "Гірчичне зерно", "Він і вона", "Лис у винограднику", поетичних збірок та новел. Його книга "Многії літа. Благії літа. Заповіді 104-річного Андрія Ворона – як жити довго в щасті і радості" вийшла тиражем 200 тисяч примірників. Торік роман "Вічник. Сповідь на перевалі духу" перевидано дев'ять разів. Цьогоріч роман номіновано на Шевченківську премію, але перемогу отримав інший закарпатець — Петро Мідянка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володимир Рутківський переписує романи по шість разів

Дія роману "Криничар. Діяріюш найбагатшого чоловіка Мукачівської домінії" побудовано в формі щоденника — діяруша - головного героя, відбуваються в кінці 16 –на початку 17 століть в Угорській Русі,на Запоріжжі, в Туреччині і Єгипті та в Мукачевому. Син циркової калічки, безрідний хлопець змалку пізнав енергію грошей, через важкі поневіряння та тяжку працю заробив величезний статок, але навчився мудро розпоряджатися грішми. Ставши одним із найбагатших людей Підкарпатської Русі, будує власним коштом міст у Мукачеві, який прокладає дорогу до нової доби, до європейського життя. Своїми повчаннями він змінює людей, навчає їх простим істинам - отримати свободу від страху і свободу від злиднів.

"Криничар — найближчий мені персонаж, адже це – герой духу і діла - каже Мирослав Дочинець - він, на противагу Вічнику із попереднього роману, не тільки навчає людей, а й змінює їх, а з ними й навколишній світ. Ідеї із книги я черпав із себе, хоча за Мукачівськими архівами знайшов прототип Криничара. Пишучи цей роман, поїхав в Угорщину, Австрію, був у Синайській пустелі - там, де ступала нога мого героя".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люко Дашвар написала книгу про самозакоханого метросексуала

Автор хоче почати роботу над новим романом.

Він також сказав:"У мене в голові вже викристалізовується ідея, я вже навіть відчуваю аромат і дух нового роману, його тональність - розказує автор - Там буде фолькльор, буде подвиг, служіння, самовіддача. Але як завжди, із того, що я задумав, може вийти абсолютно інше. І це не є погано. Так було із моїм Криничаром".

Зараз ви читаєте новину «Новий роман Мирослав Дочинець написав про найбагатшого чоловіка Мукачево». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі