Ексклюзиви
вівторок, 20 березня 2012 14:01

Вірші Гунька, як цегла єгипетських пірамід - літературознавець

Вірші Гунька, як цегла єгипетських пірамід - літературознавець
Фото з сайту ukrosvita.at.ua

16 березня у столичній книгарні "Книги" презентували поетичну збірку Олександра Гунька "На вулиці генія".

"До книги увійшли вірші, написані за останні 5 років. Є написані уночі, по дорозі на роботу і на роботі. Присвятив це видання своєму вчителю поету Анатолію Бахуті", - розповів Олександр Гунько на презентації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна стане головною темою для обговорення на книжковому ярмарку в Лейпцигу

Книга вийшла у київському видавництві "Гамазин". Передмову до збірки написав літературознавець Микола Сулима.

"Вірші Олександра Гунька - строгі і витримані. В них немає жодного зайвого слова, всі підібгані, як цегла в єгипетський пірамідах. Коли прочитав цю збірку, зрозумів, що в класичного вірша є невичерпні можливості", - сказав він.

Книга поділена на 9 циклів.

"Один із циклів називається "Курсори". Нам, журналістам, по 8-10 годин доводиться сидіти за комп'ютером, то пишуться вірші на цю тему. В циклі "Час Мишоловок" намагався в поетичній формі осмислити наше життя і нашу епоху", - розповів поет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жадан презентує нову книгу на фестивалі "StreetArtFest"

"Я 10 років був членом Всеукраїнської приймальної комісії спілки письменників. Саме за часів мого головування Олександра Гунька прийняли до лав спілки. Його письмо свідчить про те, що він не піддається віянням моди. Його тексти насичені метафорою і поетичним баченням. Він пише класичним і білим віршем, але коли читаєш, не відчутно, що форма вірша змінюється. Верлібр культивується у сучасній віршованій техніці, це дає можливість автору бути розпливчастим і розкиданим. Часто через це відчувається недбальство автора. В Олександра Гунька цього немає і це для мене відрадно. Він вільно припасовує слово до слова і риму до рими. А це — ознака непересічного таланту", - сказав поет Петро Засенко.

Зараз ви читаєте новину «Вірші Гунька, як цегла єгипетських пірамід - літературознавець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі