вівторок, 31 січня 2012 22:23

Фото видатних пам'яток Вінниччини помістили у альбом
9

Фото: Фото:Тетяна Щербатюк

31 січня о 15.00 у Вінницькому краєзнавчому музеї презентували альбом "Видатні пам'ятки Вінниччини". При підтримці Вінницької облради альбом випустили презентаційним накладом у 700 примірників.

"На створення альбому з бюджету облради виділили більше 150 тисяч гривень. У першому півріччі обов'язково надрукуємо повторний тираж. Цю книгу можна вважати бестселером", - сказав голова Вінницької облради Юрій Медвєдєв.

Схвально відгукнувся про альбом й голова Вінницької спілки письменників Михайло Каменюк. За його словами, альбом презентували голові Спілки письменників України Віктору Баранову та письменнику і публіцисту Михайлу Слабошпицькому.

"Вони були захоплені таким розкішним виданням. Сказали, що це одне з найкращих українських видань. Хотілося б, щоб воно з'явилось в Інтернеті і було доступним для наших співвітчизників за кордоном. А поки що прошу обов'язково вислати екземпляр у Нью-Йоркську публічну бібліотеку", - зауважив він.

"У бібліотеки наш альбом відправимо неодмінно. Він має бути і в бібліотеці Вернадського, і в Студенських бібліотеках наших вишів. Але щодо Інтернету – не знаю, адже це інтелектуальне надбання нашого музею", - зазначила Тетяна Яременко з краєзнавчого музею, яка очолила редколегію видання.

Альбом можна буде побачити в бібліотеках України вже протягом наступних двох тижнів. Придбати його можна за 200 грн. Він має 400 повнокольорових сторінок, на яких зображені фото та анотації про визначні пам'ятки Вінниччини. Складається з 8 розділів: "Неповторні витвори природи", "Свідки сивої давнини", "Уклін козацькій славі", "Шляхами української революції 1917-1920-х років", "Навічно в пам'яті народній", "Пам'ятки сакральної архітектури", "Відлуння величі садиб Поділля" та "Видатні особистості Вінниччини". Кожний розділ має карти з умовними позначеннями місць розташування пам'яток.

Зараз ви читаєте новину «Фото видатних пам'яток Вінниччини помістили у альбом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі