Ексклюзиви
субота, 24 березня 2012 15:40

До другого видання роману Капранових лідер гурту "OT VINTA" зробив ілюстрації

До другого видання роману Капранових лідер гурту "OT VINTA" зробив ілюстрації
Брати Капранови презентували роман "Щоденник моєї секретарки". Фото:comments.ua

Брати Капранови презентували друге видання свого роману "Щоденник моєї секретарки". Акція відбулася 23 березня у книжковій кав'ярні "Бабуїн" у рамках промо-туру "Троїсті мужики" на підтримку нової публікації.

Роман "Щоденник моєї секретарки" вийшов минулого року. Вперше був презентований на Львівському книжковому форумі. За словами Братів, тоді розкупили половину накладу.

Роман анонсований як спроба глянути очима нормальної чистої людини на життя українського вищого світу.

Друге видання особливе тим, що ілюстрації до книги зробив лідер гурту OT VINTA Юрко Журавель.

Письменники сказали про їхню співпрацю: "Ми подарували йому нашу книжку. Він одразу зізнався, що читати не буде, тому що він не читач, а людина, зайнята струнами й клавішами. Яке ж було наше здивування, коли він, мало того, що прочитав, але зробив це дуже швидко. А потім невдовзі з'явився перший малюнок на Facebook".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Брати Капранови готують історію України в картинках

Юрко Журавель зізнався, що малюнки до роману почав створювати не спеціально.

"Дійсно, книжка чудова. Я її проковтнув, буквально, за три дні. Вона мене дуже вразила. Я зрозумів, якщо твір зіставляють Капранови, то це чудово", - сказав він.

Серед слухачів переважала молодь. Також були помітні друзі Капранових, зокрема, нардеп від НУ-НС Олесь Доній.

Капранови разом з Журавлем влаштували слухачам справжній перфоманс. За їхніми словами, вони провели "музичний експеримент над поетичними текстами". Поезію, покладену на музику, чергували з читанням уривків з роману та віршів поетів.

"Найбільшою небезпекою нам здавалося, що подумають, ніби це роман про "помаранчеву" революцію. Це було рік тому, а тоді здавалося, що все написане про "помаранчеву" революцію – це моветон. А сьогодні виявляється, що все навпаки. Хоча роман замислювався про період до "помаранчевої" революції, про нас з вами і країну... А коли наш рукопис вже був в редакції, вийшов роман Ліни Василівни (Костенко – ред.) "Записки українського сумашедшего". Ми його відкрили й побачили страшні речі. Там, по-перше, дія відбувається у той самий період. По-друге, герой одного віку з нашим героєм. І ми подумали: "Стоп-стоп, треба переписувати". Потім прочитали її роман, нічого страшного. Ми пишемо про абсолютно різні речі. А те, що ми обрали цей період... Скільки є романів про видатні періоди в житті держави? Їх повинно бути багато. І я сподіваюсь, це не останній наш твір про цей період", - зауважили брати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Щоденник моєї секретарки" Капранових радять читати жінкам

Прочитані поезії різних авторів входять до збірок, що вийшли у видавництві "Зелений пес" – "Ніч еротичної поезії" та "Ніч іронічної поезії".

При цьому Капранови наголосили: "Українській поезії катастрофічно не вистачає сучасних способів просування, тому про неї мало що знають. Ми вважаємо, що у кожному райцентрі живе двоє-троє поетів національного масштабу. У кожній області живе двоє-троє поетів європейського масштабу. І в Україні живе троє-четверо поетів всесвітнього масштабу. Єдиний недолік нашої поезії, що вона існує окремо, а ми – окремо. Кожен поет має 10-20 читачів. Культури читання нема".

Наприкінці Брати презентували своє "третє Я". Так вони назвали свій поетичних доробок. Для багатьох глядачів це стало несподіванкою.

"Для мене стало сюрпризом, що у братів Капранових відкрилося нове "Я", - пожартувала одна зі слухачок, Олена. - Я вже читала їхній роман, але про те, що вони пишуть вірші не знала. Тепер чекатиму на їхню власну збірку", - додала вона.

Зараз ви читаєте новину «До другого видання роману Капранових лідер гурту "OT VINTA" зробив ілюстрації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі