пʼятниця, 23 грудня 2011 21:05

Брати Капранови готують історію України в картинках

Брати Капранови готують історію України в картинках

Письменники брати Віталій та Дмитро Капранови працюють над художньою історією України в картинках для дорослих.

"Історія України — суцільний набір фактів. З величезними темними дірами. І немає головного — стержня. Робота істориків — факти, робота письменників — стрижень. От саме це ми й хочемо зробити — знайти стрижень і з'єднати факти в одну струнку лінію. Адже просто так нічого ж не відбувається", - розказали брати Капранови.

Малюнки до книжки намалює лідер гурту "От Вінта" Юрій Журавель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дмитро Капранов упав на коліна перед пам'ятником Лесі Українці

"Зараз працюємо над чернеткою. Відкрили для себе, що наслідком збройної боротьби УПА було не тільки  недопущення голодомору 1947-го року, а й те, що Україна стала членом ООН. Й саме завдяки цьому 1991-го незалежність нам легко далась. У Грузії наприклад, у футбол не дозволяли грати, а Україна вже була суб'єктом міжнародного права. Стрижнем книжки стане мапа сучасної України, на яку накладатимуться землі, які долучались й відходили у різні періоди. Ще будуть картинки-комікси головних героїв. Найцікавіша книжка — з картинками, це ми з дитинства знаємо", - розказали письменники.

Назви у книги доки немає.

"Назвати "Історією України" буде дуже пафосно, можуть неправильно сприйняти. Це не зовсім історія України, скоріше її художня версія. Назва - це найскладніше, бо саме вона продає книгу", - додали автори.

Зараз ви читаєте новину «Брати Капранови готують історію України в картинках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі