субота, 28 січня 2012 14:03

"Кадрові зміни відбулися скрізь, тепер добралися і до культури" - брати Капранови

"Кадрові зміни відбулися скрізь, тепер добралися і до культури" - брати Капранови

У п'ятницю, 27-го січня міністр культури України Михайло Кулиняк представив колективу Національного музею Тараса Шевченко нового генерального директора — літератора Дмитра Стуса.

Попереднього керівника Наталю Клименко звільнили напередодні, не пояснюючи причини.

Також звільнили директора музею народної архітектури та побуту в Пирогово Павла Федаку, директора заповідника, Національного заповідника "Софія Київська" Нелю Куковальську та Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Марину Громову.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чистки в Мінкульті тривають: Кулиняк звільнив директора "Софії Київської"

Причини кадрових змін міністр культури України Михайло Кулиняк обіцяє пояснити у вівторок, 31 січня.

"Відбувається зачистка території. Подивіться на ці два роки з новою владою — кадрові зміни відбулися скрізь, тепер добралися і до культури. Міняють всіх, кого можна. Продовжується політика встановлення контролю над усім. Таким чином розплачуються з людьми, які їм продалися. Заводи-пароходи не хочуть віддавати, а культура — це таке. Але ніхто ж не поскаржиться, що став директором музею, що мало йому. Проявив лояльність — ось тобі посада", - зазначили у коментарі Gazeta.ua письменники брати Дмитро та Віталій Капранови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дмитра Стуса призначили гендиректором музею Шевченка

Також брати зазначили, що через це Києво-Печерський заповідник потрапляє в зону ризику корупціонерів.

"Музею нічого поганого Дмитро Стус не зробить. Щодо заповідників — складніша ситуація, бо постає питання земель та зведення новобудов поруч із заповідниками. Але, оскільки, більшість нових посадовців будуть не донецькі пахани, а люди, які працювали в культурі й мають відповідний досвід, швидше за все нічого поганого з цими заповідниками не буде. Ніхто не намагається знищити нашу культурну спадщину. Щодо Лаври і Софії Київської — тут все складніше. Пирогово менш привабливе, бо поруч із заповідником звалище. А Софія Київська – у центрі, землі дуже привабливі, тому може стати об'єктом корупційних схем. Щодо Лаври — тут все зрозуміло. Давно відомий цей проект, щоб віддати її росіянам. Це крок до цього", - додали письменники.

Зараз ви читаєте новину «"Кадрові зміни відбулися скрізь, тепер добралися і до культури" - брати Капранови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі