пʼятниця, 27 січня 2012 16:19

Дмитра Стуса призначили гендиректором музею Шевченка

Дмитра Стуса призначили гендиректором музею Шевченка

Міністр культури України Михайло Кулиняк представив колективу Національного музею Тараса Шевченка нового генерального директора – Дмитра Стуса.

Як повідомили у прес-службі Міністерства культури України, у представленні також взяли участь Керівник Головного управління з гуманітарних і суспільно-політичних питань Адміністрації Президента України Ганна Герман та директор Інституту літератури імені Тараса Шевченка НАН України Микола Жулинський.

"Якщо відбуваються такі призначення, значить в Україні справді відбуваються зміни, – сказала Герман. – Дмитро Стус – не тільки син відомого поета, який є для нас символом свободи і незламності духу. Він самодостатня особистість – цікава, модерна. Це дуже правильний вибір і дуже правильний крок".

Вона висловила переконання, що Стус "зможе перетворити цей музей на таке джерело думки, дискусії, якихось громадських ініціатив, те, що хотів би, я думаю, Шевченко, - не лише щоб тут були речі, які про нього нагадують, а щоб тут справді було життя, і щоб тут справді багато робилося для розбудови вільної незалежної України, яка би мала посідати значну гідну роль у Європі".

У свою чергу Жулинський подякував колективу музею за ту роботу, яка вже пророблена на сьогодні.

"Музей має бути привабливим для українського та іноземного відвідувача. Дмитро Васильович працював у нас в Інституті у відділі архівів, він має досвід роботи з документами, тому думаю, це пожвавить науково-дослідну роботу музею", - додав Жулинський.

Новопризначений директор, звертаючись до колективу музею, сказав: "Для мене це велика честь і велика відповідальність. Я вважаю за необхідне подякувати двом попереднім директорам за те добре, що вони тут зробили. І я докладу всіх можливих зусиль для того, щоб ліквідувати недоліки, без яких неможлива будь-яка робота. Більш-менш я уявляю проблеми, але про них говорити не хочу". Він запевнив, що зробить все можливе для поліпшення ситуації.

Зараз ви читаєте новину «Дмитра Стуса призначили гендиректором музею Шевченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі