Ексклюзиви
пʼятниця, 23 вересня 2011 22:32

Дмитро Стус заступився за Януковича перед Європою

Дмитро Стус заступився за Януковича перед Європою

Син поета Василя Стуса, літературознавець Дмитро Стус написав відкритий лист європейським політикам про суд над Тимошенко. Стус обурений тим, що Україну роблять "козлом відпущення", а європейці тиснуть на президента Януковича, забуваючи про толерантність і демократії.

Про це повідомляє Сегодня.

"Мені здається, що останнім часом світ дедалі швидше перетворюється в добре зрежисований театр абсурду, в якому комусь виділена роль козла відпущення. Мене, зокрема, турбує той факт, що сьогодні таким козлом стає моя держава і мій народ, а мене самого при цьому запевняють, що тиск на президента і уряд моєї країни здійснюють виключно з метою захисту від свавілля і тиранії влади", - пише Дмитро Стус.

"Якщо Україна повинна віддати уряду Росії більше 400 мільйонів доларів, а саме таку вимогу виставлено в листі Міністерства оборони Росії, направленому цього літа уряду України, то не тільки уряд, але і я як платник податків хочу знати: хто створив цей борг, і чому сьогодні його повинні платити з бюджету, відбираючи кошти у дітей і хворих? Якщо борг ЄЕСУ і приватних компаній Тимошенко і Лазаренко, взятий під державні гарантії, коли останній був прем'єр-міністром, то не було б справедливим, щоб ці люди та їхні компанії його і платили, а не перекладали на плечі платників податків?", - заявляє Стус.

"Якщо дійсно колишній прем'єр уклала кабальну угоду з Росією, яке стратегічно невигідно державі (а ні для кого не секрет, що ціна на російський газ є однією з ключових економічних проблем Україна), то чому це не повинно бути предметом судового розгляду?", - йдеться в листі.

Зараз ви читаєте новину «Дмитро Стус заступився за Януковича перед Європою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

49

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути