середа, 21 вересня 2011 14:02

Представник ЄС хоче у СІЗО до Тимошенко, то його поки туди не пускають

Представник ЄС хоче у СІЗО до Тимошенко, то його поки туди не пускають

Голова представництва Європейського Союзу в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра чекає дозволу Печерського суду Києва відвідати екс-прем'єра Юлію Тимошенко в СІЗО.

Про те, що європейський дипломат подав відповідне рішення до суду, повідомив у середу посол Польщі в Україну Хенрік Литвин.

"Наш колега, посол Євросоюзу звернувся з цим проханням, і до сьогоднішнього дня немає позитивної відповіді", - заявив Литвин.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у представництві ЄС відповідне звернення Тейшейра передав у МЗС України одразу ж після арешту екс-прем'єра.

Як відомо, рішення суду на відвідування Тимошенко чекає також посол США Джон Теффт. МЗС Україна перенаправив звернення дипломатів у Печерський районний суд Києва.

Раніше також суддя Родіон Кірєєв відмовив президенту Європейської народної партії Вільфреду Мартенсу в побаченні з екс-прем'єром Тимошенко в СІЗО.

"Ми отримали відмову від пана Кірєєва в нашому проханні на побачення з Тимошенко в СІЗО. У листі Кірєєва сказано, що ми не надали достатніх доводів для організації такого побачення", - зазначив керівник фонду Конрада Аденауера в Україні Ніко Ланге.

Зараз ви читаєте новину «Представник ЄС хоче у СІЗО до Тимошенко, то його поки туди не пускають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути