четвер, 22 вересня 2011 12:28

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

"Владі треба, аби Тимошенко ходила на суд, а не їздила Україною перед виборами"

"Владі треба, аби Тимошенко ходила на суд, а не їздила Україною перед виборами"

Судовий процес над Юлією Тимошенко треба вивести з активної політичної й геополітичної уваги на периферію свідомості. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

Європа наполягає, щоб екс-прем'єрка вийшла на свободу й узяла участь у парламентських виборах 2012 року. Інакше з Україною можуть не підписати угоду про асоціацію та зону вільної торгівлі з Євросоюзом. Політолог вважає, що у влади є два шляхи виходу із цієї ситуації.

"Якщо діяти в прискореному темпі, то найкращий вихід – списати все на недолугий радянський Кримінально-процесуальний кодекс. Тобто винуваті не люди від Януковича, а радянські закони. Такий поворот має виходити від президента. Адже він – суб'єкт законодавчої ініціативи, який не може вплинути на суд, але може подіяти на законодавство, вносячи до парламенту відповідний закон. При цьому далі створювати враження про незалежність судової влади. Думаю, що Європу це влаштує", - наголосив він.

"Другий варіант передбачає використання суду над Тимошенко як елементу торгу з Росією чи ЄС. Судовий процес треба вивести з активної політичної й геополітичної уваги на периферію свідомості. Для цього замінити суддю або відправити справу на дорозслідування й розпочати інший процес. Тоді Тимошенко ходитиме на суд, а не їздитиме Україною перед виборами", - підкреслив Карасьов.

Думки експертів щодо того, як Януковичу вийти із ситуації з Тимошенко читайте у новому номері журналу "Країна" № 36 (89) за 23 вересня 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «"Владі треба, аби Тимошенко ходила на суд, а не їздила Україною перед виборами"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути