четвер, 26 січня 2012 19:24

Директора "Софії" вигнали вслід за керівником Києво-Печерського заповідника

Директора "Софії" вигнали вслід за керівником Києво-Печерського заповідника

Міністр культури Михайло Кулиняк звільнив директора Національного заповідника "Софія Київська" Неллі Куковальську, яка займала цю посаду з 2000 року. Міністр культури мотивував звільнення тим, що Куковальська не виконала ряд наказів міністерства, пише "Комерсант-Україна".

У свою чергу Куковальська назвала свою відставку прикладом зачистки найбільших директорів заповідників в Україні. На її думку, Кулиняк намагається розставити на ключові посади своїх людей.

"Йде зачистка директорів найбільших заповідників і музеїв України. Причин того, що відбувається я не знаю. З мого боку жодних порушень немає. З моменту передачі заповідника в управління Мінкульту нас протягом року перевіряли СБУ, КРУ і прокуратура. Порушень виявлено не було. Гадаю, міністр хоче розставити на ключові посади лояльних людей", - сказала вона.

За інформацією газети, новим главою "Софії Київської" стане директор науково-дослідного інституту пам'яткоохоронних досліджень Олена Сердюк.

Нагадаємо, 20 січня Кулиняк звільнив генерального директора заповідника "Києво-Печерська лавра" Марину Громову за фінансові порушення. На наступний день Мінкульт призначив на цю посаду колишнього заступника міністра культури Вікторію Лісничу.

Зараз ви читаєте новину «Директора "Софії" вигнали вслід за керівником Києво-Печерського заповідника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути