субота, 16 вересня 2017 09:05

Новий "бандерівський" роман Шкляра про зраду, яку не можна виправдати

Новий "бандерівський" роман Шкляра про зраду, яку не можна виправдати
Роман Василя Шкляра "Троща" заснований на реальних подіях, які відбулися 1947 року на Тернопільщині

Письменник Василь Шкляр на цьогорічному Форумі видавців представив новий повстанський роман "Троща".

Книжка заснована на реальних подіях, які відбулися 1947 року на Тернопільщині. В той час Українська повстанська армія вже припинила широкомасштабні бойові дії і перейшла до збройного підпілля.

"Роман встигли охрестити "бандерівським". Дія відбувається між селами Купчинці, Ішков і Багатківці, поблизу яких протікає річка Стрипа. Там в плавнях, очеретах ховалися вояки УПА. Бійців через зраду оточили червонопогонники і там відбулася драма. В той час в середовище українських підпільників було вкорінено чимало провокаторів та агентури МГБ. В таких надзвичайно важких умовах багато хто заломлювався. Але були і такі, хто стояли до останнього", - розповів Шкляр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кокотюха розповів про продовження "Червоного"

За його словами, йому вдалося записати спогади старожилів, які пам'ятають ті події. Також чимало свідчень було зафіксовано у документах і допитах, які поводила Служба безпеки ОУН.

Назва роману "Троща" має подвійне значення. Це місце дії – очерет, а також бійня, катастрофа, трощення людських доль і життів. На титульній сторінці книги під назвою є фраза: "Зраду можна зрозуміти, але не можна виправдати".

Брати Капранови на цьогорічному Форумі видавців представили книжку-дослідження подій Революції гідності "Майдан. Таємні файли".

"Ми зібрали свідчення людей, які були у ключових точках Майдану. Про Правий сектор нам розповідає Дмитро Ярош, про Верховну Раду Кошулинський, про Євромайдан – Рибачук, про захоплення міністерств Данилюк. Таким чином забезпечуємо об'єктивність. Це не буде гламурна версія подій для влади чи опозиції", – розповідає один з авторів Віталій Капранов.

Зараз ви читаєте новину «Новий "бандерівський" роман Шкляра про зраду, яку не можна виправдати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі