пʼятниця, 08 вересня 2017 21:45

Кокотюха розповів про продовження "Червоного"

Кокотюха розповів про продовження "Червоного"

- Хорунжий УПА Данило Червоний — герой українського вестерну — він загадковий і мовчазний, - каже автор сценарію до фільму "Червоний" письменник Андрій Кокотюха. - Українці не звикли до таких зразків масової культури. Вийшов британській серіал "Табу". Герой, якого грає Том Харді — незворушний, не бачимо в ньому змін, рефлексій. Так нема змін у Джона Рембо. Такий і Данило Червоний. Українцям треба сісти і переглянути по 10 вестернів. Треба звикати до того, що інші жанри, окрім філософської притчі, із закадровим текстом і внутрішнім монологом головного героя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Це перший фільм, в якому українці перемогли, ми до цього не звикли - глядачі на прем'єрі фільму "Червоний"


Восени почнуть виробництво нового фільму про українського повстанця Данила Червоного - "Червоний без лінії фронту". Буде історія про те, як Данило потрапив до табору ГУЛУГу — як його заманили в пастку і схопили. Охоплять період з 1935 по 1945 рр. Спочатку в 36-му році Червоний -студент Львівського університету, а в 1945 – перед арештом – він хорунжий УПА. Дія відбуватиметься на Волині.
- Режисер стрічки Заза Буадзе хотів розвинути тему забороненого кохання, але вона тут не доречна. Я проти любовних ліній, - каже Кокотюха. - Під час української визвольної боротьби середини ХХ ст. - сексуальні і особисті стосунки повстанців із жінками були навіть офіційно заборонені статутом. За зв'язок із жінками — розстрілювали. По-перше, воїни не мусили бути слабкими, по-друге, було пов'язано із відсутністю санітарних і гігієнічних умов. Боялись венеричних хвороб. Звичайно, жінки у фільмі будуть. Плануємо навіть сцени, де дівчата в одних сорочках купатимуться в річці під водоспадом. І, звісно, чоловіки на це реагуватимуть. Але це не історична правда - а художня вигадка.

Перша стрічка про ватажка УПА Данила Червоного, у якій показують його перебування у ГУЛАГу і втечу з табору — за перші вихідні прокату зібрала 1 млн. 460 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Кокотюха розповів про продовження "Червоного"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі