Ексклюзиви
пʼятниця, 18 березня 2011 15:26

Наталія Сумська може вдруге отримати "Київську пектораль"

Наталія Сумська може вдруге отримати "Київську пектораль"

Вчора оргкомітет "Київської пекторалі" оголосив претендентів на здобуття театральної премії у чотирнадцяти номінаціях. На кращу виставу номіновані "Буря" і "Грек Зорба" театру ім. І. Франка і "Куди подме вітер" Театру драми і комедії.

"Серед номінантів ми бачимо різноманітні театри. Велику кількість вистав представляють театр імені Івана Франка та Театр драми і комедії. В декількох номінаціях фігурують Новий драматичний театр на Печерську та Центр "Дах", яких не було у списку минулого року", - розповіла співголова оргкомітету Світлана Зоріна.

За найкращу чоловічу роль змагатимуться Олексій Богданович, Олег Драч та Анатолій Хостікоєв. В номінації "За краще виконання жіночої ролі" фігурують Катерина Кістень та Наталія Сумська, яка 2000-го вже була лауреатом премії за роль Маші у "Трьох сестрах" за А. Чеховим (у постановці Андрія Жолдака).

"Практично голоси експертів розділилися між двома актрисами. Немає більше актрис, у нас тільки дві актриси. Одна другу перемагає на два-три голоси. Тут буде цікава боротьба", - додала Зоріна.

Премію у номінації "Подія року" не присуджуватимуть. Світлана Зоріна зазначила, що цього року в театральному житті немає такої події.

"Одностайним рішенням оргкомітету премію у номінації "За вагомий внесок у театральне мистецтво" присуджено народному артисту, актору Національного академічного театру російської драми імені Лесі Українки Юрію Мажузі. 2011-го Юрію Миколайовичу виповнюється 80 років. Це видатний артист, видатний педагог", - заявив член оргкомітету Олексій Богданович.

Оргкомітет визначить переможців 28 березня, шляхом підрахунку голосів експертів. Цього ж дня на сцені театру ім. І.Франка відбудеться церемонія нагородження лауреатів.

Нагадаємо, грошовий еквівалент премії становить $1тис. Театральну премію засновано у 1992 році за ініціативи Спілки театральних діячів України.

Зараз ви читаєте новину «Наталія Сумська може вдруге отримати "Київську пектораль"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі