понеділок, 30 березня 2009 18:02

Переможці "Пекторалі" отримали п"ять квартир

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Естрадна співачка та композиторка Вікторія Васалатій отримала ”Пектораль” за краще музичне оформлення. Вона створила музику вистави Юрія Рибчинського ”Едіт Піаф. Життя в кредит”
Естрадна співачка та композиторка Вікторія Васалатій отримала ”Пектораль” за краще музичне оформлення. Вона створила музику вистави Юрія Рибчинського ”Едіт Піаф. Життя в кредит”

— Разом із дружиною та 4-місячною донькою Кулінарією жили у двокімнатній квартирі з моїми батьками. Квартира — чудовий подарунок, — каже Ігор Рубашкін, 30 років, на врученні премії "Київська пектораль" у столичному Театрі ім. Івана Франка. Актор отримав $1 тис. премії за кращу чоловічу роль та однокімнатну квартиру.

Рубашкін працює у драмтеатрі на Печерську, грає у виставах "Сеньйор із вищого світу", "Про людей та мишей". Найвищу театральну нагороду року, "Пектораль", отримав за роль Дідро у виставі "Розпусник".

— Сам запропонував поставити виставу режисерові Олександру Кризанівському. Прочитав її у Москві, де був на гастролях, — розповідає актор. — У головних ролях бачив себе та дружину Олесю Власову (Олеся працює разом із Рубашкіним. — "ГПУ"). Репетиції тривали рік. Олеся завагітніла, відмовилася виступати. Складно було, грав у компанії п"яти жінок-акторок. Вони у виставі були моїми доньками і коханками. Тепер мрію виконати роль Сірано де Баржерака і Річарда третього.

— Можна цьомнути? — Рубашкіна цілує в щоку жінка у червоному піджаку. — Обов"язково прийду подивлюся, як ти граєш.

Лауреатами премії стали 10 театралів, п"ятьом подарували однокімнатні квартири. Торік на "Пекторалі" вручили 14 нагород і три квартири. Переможців обирало експертне журі з 15 мистецтвознавців та журналістів. За нагороди змагалися 90 вистав, які поставили минулого року. Третій рік поспіль сума премії становить $1 тис.

— Виставу створюють актори, я лише спостерігаю за їхньою роботою, — каже режисер Олександр Кризанівський, 51 рік. Його постановка стала кращою камерною виставою. — Премію роздам акторам, які грали у виставі.

Перемогу у номінації "Краща режисура" здобув режисер Театру на Лівому березі Ігор Лісовець за виставу "Не все коту масляна". Кращою актрисою стала Надія Кондратовська за роль міс Леттіс Дуффе у театрі "Сузір"я".

Церемонія нагородження тривала три години. Глядачів розважали два міми.

— Дрібною вийшла цьогорічна "Пектораль", — каже режисер фестивалів та концертів 65-річний Дмитро Мухарський. — На перших церемоніях рівень був помітно вищим. Сьогоднішня постановка режисера Ігоря Талалаєвського розрахована на бідних людей, для кризи підходящий варіант. Із кожним роком церемонії стають гіршими. І наступного краще не буде.

Зараз ви читаєте новину «Переможці "Пекторалі" отримали п"ять квартир». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути