вівторок, 10 липня 2012 08:38

Наступне "Євробачення" не буде проводитись в столиці Швеції

Наступне "Євробачення" не буде проводитись в столиці Швеції
Конкурс пройде в Мальме Фото: eurovision.tv

Музичний конкурс "Євробачення-2013" пройде в період 14-18 травня у місті Мальме на півдні Швеції. У заході візьмуть участь артисти з близько 40 країн.

У фіналі конкурсу в цьому році, який пройшов у Баку, перемогла шведська співачка Лорін з піснею Euphoria, саме тому країною-організатором наступного "Євробачення" виступає Швеція. До останнього часу було неясно лише те, в якому місті пройде цей захід.

Поряд з Мальме за право прийняти престижний пісенний конкурс боролися шведські міста Стокгольм і Гетеборг. "Вибір міста пояснюється тим, що тут - хороша інфраструктура. Крім того, тут раніше неодноразово проводилися пісенні фестивалі", - повідомив виконавчий продюсер конкурсу Мартін Естердаль.

Мальме - місто з населенням 664 тисячі осіб, воно третє за величиною в Швеції. Це місто вже приймало "Євробачення" в 1992 році після того, як роком раніше на ньому перемогла шведська співачка Карол. Найімовірніше конкурс пройде в спортивному комплексі Мальме-Арена, побудованому в 2008 році, який вміщує понад 15 тисяч людей.

"Євробачення" - конкурс естрадної пісні серед країн - членів Європейського мовного союзу. Фестиваль проходить в прямому ефірі. Від кожної країни може брати участь один представник (соліст або музичний колектив), який виконує пісню тривалістю не більше трьох хвилин. Під час виступу на сцені мають бути присутні не більше шести артистів одночасно. Після виступу всіх учасників найпопулярніша пісня визначається шляхом голосування телеглядачів і журі, в якому беруть участь всі країни, які виступали у фіналі та півфіналі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Творці пісні Гайтани переконані, що співачка провалилась на "Євробаченні" через політику

Конкурс проходить щорічно починаючи з 1956 року і є одним з найбільш популярних неспортивних заходів у світі з аудиторією до 600 мільйонів глядачів.

Зараз ви читаєте новину «Наступне "Євробачення" не буде проводитись в столиці Швеції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі