середа, 05 вересня 2012 14:35

Найжорстокіший фільм Кім Кі Дука став сенсацією Венеціанського кінофестивалю

Найжорстокіший фільм Кім Кі Дука став сенсацією Венеціанського кінофестивалю
Кадр з фільму. Фото: filmpro.ru

Нова картина Кім Кі Дука, названа незвично і претензійно, стала справжньою подією Венеціанського кінофестивалю. Досконалість фільму у всіх його складових - сценарій, режисура, операторська робота і акторська гра - стали очевидними вже після першого показу стрічки пресі. У конкурсі є ще багато очікуваних картин, але більша частина критиків впевнена в перемозі Кім Кі Дука і його ідеї.

Фільм "П'єта" (іконографія сцени оплакування Христа дівою Марією - Gazeta.ua ) вже може увійти в історію як найсильніший фільм Кім Кі Дука. Найбільш гостросоціальний і, мабуть, найбільш жорстокий: такe кількість насильства навіть в південнокорейському кіно можна зустріти нечасто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кім Кі Дук став переможцем "Особливого погляду"

Історія про хлопця, який вибиває гроші з боржників свого господаря-лихваря, поступово переростає з дуже конкретного оповідання з масою викривальних сцен вивороту капіталізму в роздуми про те, що таке людське життя. Людина без любові - мертва. Ця думка багато разів повторюється в тих чи інших варіаціях - як виправдання не тільки героєві, але і людству. 30-річний бандит народжується тільки в момент, коли починає відчувати материнську любов, до цього було передіснування.

Головний герой "П'єти" поводиться, як дитина, але трагізм Кім Кі Дука рідко дає його персонажам можливість спокутувати свої помилки повністю.

У своїй картині Кім Кі Дук доводить, що тільки любов здатна протистояти соціальним катаклізмам, насильству, брехні та іншим вадам світу. Його герої діляться на тих, хто любить і тих, хто любові позбавлений, а значить - мертвий. Шляхом болісних переживань, шокуючи глядача, тримаючи його в напрузі, Кім Кі Дук співає гімн високої любові, відповідаючи тій великій скульптурі Мікеланджело, яку поставив у центр фільму.

Зараз ви читаєте новину «Найжорстокіший фільм Кім Кі Дука став сенсацією Венеціанського кінофестивалю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі