вівторок, 02 квітня 2013 16:16

"Найцікавіше було працювати до 1990-го" - відкрилася виставка карикатуристів "Архігуму"
17

Фото: Фото: Андрій Шматов

1-го квітня у столичному Будинку архітектора відкрили ювілейну виставку карикатуристів клубу "Архігум". Він з'явився у Києві рівно 30 років тому. Його основу склали архітектори.

У холі розвісили 70 робіт художників. Серед них карикатури Юрія Кособукіна, Анатолія Казанського, Олега Смаля, Володимира Казаневського. Більшість з них друкувалися в радянських, українських та західних виданнях. У світових конкурсах учасники клубу здобули понад тисячу нагород.

"Карикатурист завжди знаходиться на барикадах. Він мусить мати критичне ставлення до себе, друзів, суспільства, до людини, - каже голова "Архігуму" Віктор Кудін. - До 1990-го року було дуже цікаво працювати - стільки тем, боротьба із системою. Потім барикади зникли, не стало з ким боротися. Тому кілька років ми не знали, що робити. Так не кожен знайшов свою тему досі".

Після розвалу СРСР близько половини учасників клубу емігрували. Проте на цьому їхня діяльність не припинилася. Щороку традиційно організовували виставки у тому ж Будинку архітектора, а також за кордоном - понад 20 виставок пройшло у Німеччині.

Ювілейна виставка триватиме до 20 квітня. Вхід вільний.

Зараз ви читаєте новину «"Найцікавіше було працювати до 1990-го" - відкрилася виставка карикатуристів "Архігуму"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі