вівторок, 02 квітня 2013 00:30

Виставку робіт художників із вадами слуху відкрили у Львівському палаці мистецтв

Виставку робіт художників із вадами слуху відкрили у Львівському палаці мистецтв 27 березня.

— У вас немає картин Євгена Палія? — запитує організаторів мовою жестів 25-річна Орися Скалозуб. Торік закінчила заочно академію мистецтв. — Це мій знайомий художник, він глухий, але малює прекрасно. Рік спілкувалися в інтернеті, він викладав там шикарні малюнки простим олівцем, пейзажі аквареллю. Я хотіла допомогти організувати йому виставку у Львові. Але не знайшли спонсорів. Всі відмовлялися, коли дізнавалися про його ваду. Недавно Женя зник. Кажуть, виїхав на будівництво в Росію. Такий талант пропав.

Не знайшовши робіт знайомого, дівчина йде до виходу.

15 років тому українську групу глухих художників заснував організатор виставки Юрій Тямушкін, 56 років. На відкритті його слова озвучує сурдоперекладачка. Художник родом із Росії, слух втратив у дитинстві. На виставку зібрав 90 картин. Шість з них представила львівський дизайнер інтер'єрів Ярина Менько, 29 років.

— Я активний користувач соціальних мереж, списуюся з іншими художниками, клієнтами, — розповідає художниця. Допомагає спілкуватися її подруга. Дівчина не чує, проте зрозуміло і голосно відповідає на запитання. — Мені важче, ніж здоровим художникам, знаходити клієнтів. Але абсолютно не жаліюся.

Виставка триватиме до 10 квітня.

Зараз ви читаєте новину «Виставку робіт художників із вадами слуху відкрили у Львівському палаці мистецтв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути