пʼятниця, 11 травня 2018 12:06

На виставку "100 літ!" привезли 102 роботи польських митців
10

Мистецька виставка «Сто літ!»
Фото: Ольга Васьків
Мистецька виставка «Сто літ!»
Мистецька виставка «Сто літ!»
Мистецька виставка «Сто літ!»
Мистецька виставка «Сто літ!»

10 травня у Львівському Палаці мистецтв відкрили польську мистецьку виставку "Сто літ!". Виставка присвячена 100-літтю незалежності Республіки Польща.

Вроцлавська академія мистецтв імені Євгеніуша Гепперта— польський вищий навчальний заклад, який славиться відомими випускниками та сильним осередком викладацького складу. Саме професори, викладачі, аспіранти Академії підготували виставку "Сто літ!". Це художні роботи - від абстракції, графіки, реалізму до фотографії, рисунку, скульптури та інсталяції. У Львові виставка проходить під патронатом Генерального консульства Республіки Польща у Львові.

"Вроцлав – це місто, яке в незвичайний спосіб пов'язане зі Львовом, львів'янами. Я його інколи називаю віце-Львовом. Польські львів'яни сюди потрапили після Другої світової війни, коли кордони Польщі були змінені. І тому Львів має з Вроцлавом надзвичайно близькі зв'язки. Окрім того, наші дві мистецькі інституції мають тісну співпрацю. Це прекрасно, що львів'яни матимуть змогу познайомитись з художнім світом Вроцлава. Адже це місто, на мистецьке життя якого впливали різні культури - і польські, чеські, німецькі, єврейські традиції" - каже Генеральний консул Республіки Польща у Львові Рафал Вольський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Казкові квести, тонни літератури та Уляна Супрун: у Львові стартував Дитячий форум

До Львова привезли 102 твори 44 митців з Вроцлавської академії мистецтв. На відкритті були присутні польські митці, які взяли участь у виставці.

"Виставка не має політичного підтексту, її ідея лише мистецька – авторська інтерпретація творів художників, що беруть у ній участь. По-українськи побажання "Сто літ!" звучить як "Многая літа!". У такий спосіб ми хотіли привітати нашу країну. Маю надію, що те, що приготували учасники, буде цікавим українському глядачеві", – зазначив автор ідеї та куратор виставки Войтек Пукоч.

Після показу у Львові, виставку "Сто літ!" покажуть у Луцьку та Кам'янці-Подільському. У Львівському Палаці мистецтв виставка триватиме до 6 червня 2018 року.

11 травня в львівському клубі !FESTrepublic відбудеться концерт гурту Плач Єремії в серії "Українське Вибране". Це третій захід із серії концертів культових українських виконавців "Українське вибране".

Зараз ви читаєте новину «На виставку "100 літ!" привезли 102 роботи польських митців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі