четвер, 10 травня 2018 15:01

Казкові квести, тонни літератури та Уляна Супрун: у Львові стартував Дитячий форум
31

11 Дитячий форум
Фото: Ольга Васьків
11 Дитячий форум
11 Дитячий форум
11 Дитячий форум
11 Дитячий форум

У Львові відкрили 11-й Дитячий форум. З 10 по 13 травня у львівському Палаці мистецтв, що на вул. Коперника, 17 захід триватиме у форматі великої просторової квест-гри "8 ключів Буквордсу".

У програмі Дитячого форуму - читання, конкурси, квести, розваги з роботами та віртуальною реальністю, майстер-класи, наукові досліди, спортивні розваги, новинки українських видавців на книжковому ярмарку. За задумом організаторів, діти-відвідувачі потрапляють до чарівного королівства "Буквордс" і подорожуватимуть тематичними землями королівства.

"За легендою, одного весняного ранку за книжковою шафою у Львові знайшли потаємні двері до чарівного королівства Буквордс. Кожного разу, коли відкриваємо нову книжку, нас чекає щось нове. Так і тут — ніколи не знаєш, що саме побачиш у нових землях Королівства: пригоди чи випробування, незабутні враження чи безцінний досвід. І все було б чудово, якби одного дня не сталася халепа — загубилися чарівні ключі, які тепер дітям-відвідувачам необхідно буде зібрати у форматі гри", — розповідають організатори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На 24-й Форум видавців привезли 100 тонн літератури

На Дитячому форумі представлено 250 новинок дитячої літератури, виданих спеціально до форуму. Приїхали 35 найкращих дитячих видавництв. У книжковій галереї на вулиці найбільший стенд займає львівське "Видавництво Старого Лева".

"Спеціально для форуму підготували з десяток новинок для дітей. Це "Атлас міст" - продовження нашого безперечного хіта минулих років "Карти". Це велика ілюстрована книга, де на розвороті вказано одне місто світу і все найцікавіше, що є у ньому у формі малюнків та надписів. Її вартість 300 гривень. Цікавим буде для дітей шкільного віку і навіть їхніх батьків "Ботанікум" - ілюстрований альбом про рослинний світ. Для допитливих і дуже розумних дітей віком від 10 років є книга про мови програмування. Ще один хіт – книга-вімельбух "Незвичайні професії" українських авторів і ілюстраторів. У книзі зібрані оповіді і ілюстрації про незвичайні професії, що бувають у світі – наприклад, обіймач панд чи склодув ялинкових прикрас та інші", - каже представник "Видавництва Старого Лева" Леся Пантєлєєва.

Відбудеться понад 1200 заходів у програмі на 8-ми тематичних просторах: "Печера Жахайликів" (література), "Камелот" (спорт та рухливі ігри), "Задзеркалля" (музика та театр), "Галактична імперія" (наука та винахідництво), "Зачарований ліс" (екологія та мандри), "Ігросфера" (фестиваль настільких ігор), "Галявина Єдинорогів" (творчі майстер-класи), "Долина Драконів" (музейний простір), окремо діятиме простір для дошкільнят — Королівський дитячий садочок. Будуть також настільні ігри, медичні майстер-класи і зустрічі зі знаменитими спортсменами. Талант до науки та винаходів можна буде проявити на тематичному просторі "Галактична імперія". Там дітей вчитимуть програмуванню, основам робототехніки і заохочуватимуть до мандрів віртуальною реальністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Форумі видавців презентували дитячу книгу скандальної письменниці

Традиційно на форумі представлять і насичену літературну програму. Серед гостей-письменників Лариса Денисенко, Галина Ткачук, Іван Андрусяк, Володимир Арєнєв і багатьох інших авторів. Загалом у програмі запланували тисячу заходів для дітей від 0 до 13 років.

12 травня відбудуться заходи за участі Уляни Супрун, в.о. міністра охорони здоров'я. Що спільного має читання з вакцинацією і вибором сімейного лікаря, в чому сила дівчат – вона розкаже на Дитячому форумі.

Цього року очікують близько 15 тис. відвідувачів. Вхід на площу перед Палацом, на галерею безкоштовний. А вже в самому Палаці буде відбуватися дійство, на яке потрібно мати квитки. Вартість для дітей 1 день – 60 грн., 4 дні – 90 грн. Для дітей з багатодітних і малозабезпечених родин, осіб з інвалідністю, дітей переселенців, учасників АТО, учасників бойових дій і героїв Майдану, вихованців дитячих будинків та інтернатів, дітей-сиріт та напівсиріт, пенсіонерів вхід безкоштовний.

13–17 вересня 2017 року у Львові пройшов 24-й Форум видавців. Основні заходи відбулися в Палаці мистецтв. Презентації, читання, зустрічі з письменниками провели в 39 локаціях по всьому місту. Львів відвідали літератори із 24 країн. На організацію заходу з міського бюджету виділили 490 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Казкові квести, тонни літератури та Уляна Супрун: у Львові стартував Дитячий форум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі