середа, 09 травня 2018 16:32

Плач Єремії виступить перед фанами і покажуть фотовиставку

Плач Єремії виступить перед фанами і покажуть фотовиставку
Плач Єремії в серії "Українське Вибране". Фото: !FEST

11 травня в львівському клубі !FESTrepublic відбудеться концерт гурту Плач Єремії в серії "Українське Вибране". Це третій захід із серії концертів культових українських виконавців "Українське вибране".

З весни до літа на поціновувачів музики у Львові чекають наконцерти гуртів ВВ, Плач Єремії, Тартак, Пікардійська Терція. "Українське вибране" – спільний проект Холдингу емоцій !FEST та Української Академії Лідерства. Його мета – це створити зв'язок між поколіннями. Вже відбулись концерти гуртів Кому Вниз та Тартак. Перед концертом організатори відкриють фотовиставку про гурт. Її облаштують в приміщенні колишнього склозаводу на !FESTrepublic. Відкриття виставки о 19:00, сам концерт почнеться о 20:00.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гурт "Кому Вниз" відсвяткував 30-річчя концертом і фаєрами

Плач Єремії вже майже 30 років на сцені. Плач Єремії на початку 1990 року заснував Тарас Чубай. Проте Чубай (гітара, вокал, музика) та Всеволод Дячишин (бас) грали разом ще з 1985 року (гурт "Циклон"). У первинний склад гурту "Плач Єремії" увійшли гітарист Олег "Білий" Шевченко, барабанщик Мирон Калитовський, арфістка Аліна Лазоркіна та віолончеліст Олекса Пахолків. Свій перший виступ гурт провів на сцені того ж самого "Не журись". Це був акустичний, "камерний" виступ у неповному складі. Перший же серйозний "електричний" концерт, відбувся на альтернативному фестивалі "Вивих" у 1990-му році. У 1991 році на фестивалі "Червона рута" в Запоріжжі "Плач Єремії" отримав друге місце в жанрі рок-музики. У 1993 році на міжнародному фестивалі "Марія" (Трускавець) гурт зібрав всі можливі нагороди — спеціальний приз журі, приз за найкращу пісню ("О хто ти, о хто…"), приз глядацьких симпатій. Перший офіційний альбом гурту — "Двері, котрі насправді є" — був записаний у 1993 році. За підсумками року "Плач Єремії" визнано найкращим концептуальним рок-гуртом в країні, а на Західній Україні команда взагалі вважається культовою.

9 березня 2018 року легендарний український гурт "Кому Вниз" відзначив 30-річчя гурту в клубі !FESTrepublic. Це перший захід із серії концертів культових українських виконавців "Українське вибране". З весни до літа на поціновувачів музики у Львові чекають концерти гуртів ВВ, Плач Єремії, Тартак, Пікардійська Терція.

Зараз ви читаєте новину «Плач Єремії виступить перед фанами і покажуть фотовиставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі