пʼятниця, 24 жовтня 2014 14:07

На Венеціанській бієнале 2015 "воскрешатимуть" Карла Маркса

На Венеціанській бієнале 2015 "воскрешатимуть" Карла Маркса
Фото: cultprostir.com.ua

Венеція назвала ім'я куратора майбутньої бієнале та визначилася з центральною темою прийдешньої виставки. Про це повідомляє Cultprostir.

Куратором основного проекту 56-ї бієнале стане директор мюнхенського Будинки мистецтва Оквуі Енвезор. Він же вибрав і назву прийдешньої виставки - "Всі майбутні світи" (All the World's Futures). Тема включає в себе три розділи, які куратор назвав "фільтрами".
"

Liveness: On epic duration" - у цій частині будуть задіяні як вже існуючі роботи художників, так і роботи, які будуть створені безпосередньо для виставки.

"Сад безладу" розміститься в павільйонах Джардіні та в Арсеналі. Художники повинні будуть запропонувати свої проекти відповідно до задуманої темою.

Найбільш несподіваний "фільтр майбутніх світів" - "Капітал: Живе читання". У прямому сенсі слова в центральному павільйоні бієнале проходитимуть читання книги Карла Маркса.

Крім основного проекту, на Венеційській бієнале традиційно будуть представлені національні проекти країн-учасниць. Невідомо, що буде представляти Україну - питанням представництва на виставці у 2015 році займається Міністерство культури.

Зараз ви читаєте новину «На Венеціанській бієнале 2015 "воскрешатимуть" Карла Маркса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі