субота, 20 жовтня 2012 05:22

На одній виставці показали одинадцять різних технік малювання
10

Фото: Фото: Олена Дзік

У Тернопільському обласному художньому музеї відкрили виставку "Мандри в часі, мандри творчі". В експозиції представлено 117 полотен, виконаних в 11 різних техніках – від олівця і вугля до офорту, ліногравюри і монотипії.

Як розповіла Gazeta.ua заступник директора музею Ольга Ваврик, усі картини надали три родички-художниці.

"На виставці показали свої картини  три художниці, що є родичками. Це Галина Лєбєдєва, її дочка Ольга Яковенко та її внучка, племінниця Ольги, Юля Яковенко. До речі, Галина Лєбєдєва у вересні відсвяткувала ювілей – 65 років. Певною мірою, виставка приурочена і до цієї дати. А наймолодшій учасниці – усього 10 років. Вона ніде не вчиться, розвиває талант сама. І в такому юному віці малює уже досить філософські картини, розвиває складні і цікаві сюжети".

На виставці можна побачити не лише портрети тернополян та місцеві краєвиди і квіти, а й зображення німецьких міст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Тернополі показали "чарівні та наївні" скульптури Олега Пінчука

"Художниця Ольга Яковенко з 2003 року живе і творить у Німеччині, має там власну школу-майстерню. Ця мисткиня закінчила Вроцлавську академію образотворчих мистецтв. Часто відвідує  пленери у Польщі, Німеччині та Іспанії. Її можна уже називати навіть не українською, а європейською художницею", - пояснила вона.

За словами Ольги Романівни, зазвичай художник вибирає для себе якусь одну техніку малюнку.

"Зважаючи на те, скільки різних технік використано для написання цих картин, можна стверджувати, що художниці не бояться експериментувати. Вони постійно у пошуку чогось нового", - зазначила Ваврик.

До речі, усі квіти, які подарували авторкам виставки на відкритті, художниці пообіцяли відтворити у наступних картинах.

Зараз ви читаєте новину «На одній виставці показали одинадцять різних технік малювання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі