четвер, 18 жовтня 2012 18:46

На міжнародному саміті в Донецьку пропонують вкладати гроші в постоли і розвиток інтелекту
24

Фото: Фото: Тетяна Заровна

V Міжнародний інвестиційний саміт DIIS пройшов 18 жовтня в Донецьку. З вітальним словом до гостей та учасників звернувся Президент України Віктор Янукович.

- Ми зараз поставили перед собою амбітну мету забезпечити стійке зростання економіки за рахунок її переходу на інноваційно-інвестиційну модель розвитку. Пріоритетним завданням є поліпшення інвестиційного клімату. Перспективним сектором для інвесторів є аграрне виробництво. Унікальний потенціал в Україні в цій галузі поки не реалізований. Особливо в контексті світової продовольчої кризи і зростання цін на сільськогосподарську продукцію, - сказав Віктор Янукович. - Цьому сприятиме запровадження повноцінного ринку землі. Великі перспективи ми бачимо для інвесторів і в розвитку туризму. Транспортна інфраструктура - ще одна перспективна галузь. Україна потребує як міжнародних транспортних коридорів, так і локальних комунікацій всередині країни. Виведення з кустарного стану міжнародних перевезень, розвиток міжрегіональної авіації, відродження річкового транспорту. Ось неповний перелік напрямків, які чекають інвесторів. Окремо хочу звернутися до представників регіонів України. Нова політика передбачає збільшення повноважень регіонів, це відкриває нові можливості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович задоволений, як багато Ахметов інвестує в Україну

Зробивши звернення, Президент України оглянув інвестиційну виставку і відправився в Єнакієве. Там Янукович взяв участь в урочистому відкритті будівельного майданчика французької компанія "Ер Лікід" (Air Liquide), яка інвестує 100 млн.євро у будівництво повітророздільних установок на території Єнакіївського металургійного заводу (ЄМЗ). Президент сьогодні заклав фундамент будови, яка завершиться в 2014 році. Даний проект, на думку Віктора Януковича, є підтвердженням того, що інвестори довіряють Україні.

- Цей проект чітко демонструє намір робити ставку на донецький регіон, - сказав Ален Ремі, надзвичайний і повноважний посол Франції в Україні, виступаючи на саміті.

На інвестиційній виставці у виставковому центрі "Експодонбас", де проходить саміт, привертала увагу велика кількість презентацій, спрямованих на розвиток освіти і культури. Юні представники комп'ютерної академії "ШАГ" презентували свої інноваційні рішення. Краматорці - програму з розвитку інтелектуальної підготовки, фрагментом якої стали шахи для трьох гравців (одна фігура може одночасно поставити два шаха).

- Ми пропонуємо програму інтелектуалізації, так як зросла складність завдань - хоч в бізнесі, хоч в країні вцілому. Тому потрібно розвивати особливий спосіб мислення - вчитися прогнозувати. Ми пропонуємо нові навчальні програми на декількох рівнях, - пояснила Тетяна Борозінцева з Донецького обласного клубу підприємців.

Донецький фонд "Ізоляція" презентував винахідницьку лабораторію і "Креативне село" (арт-концепція, яку можна втілювати в об'єктах архітектури, екології, дизайні).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович оглянув інвестиційну виставку в Донецьку без господарів стендів і журналістів

- Зараз у світі виробництва відбувається третя індустріальна революція - верстати перетворюють компьютерні моделі в фізичні об'єкти. Ми пропонуємо інвестору вкластися в освітнє майбутнє - в дизайнерів та інженерів. Це далека перспектива, але ми налаштовані на серйозні зміни, вони проходять не швидко, але інакше не змінити картинку світу, - розповів Костянтин Леоненко, координатор проекту IzoLab.

Так само на виставці представлено чимало торгових пропозицій. Представники Курська привезли традиційну кераміку та личаки. Представники китайської кампанії - економічні електромобілі за ціною від 10 тис. у.о. За словами продавців, 8-годинної електропідзарядки вистачить на 150 км. шляху, і обійдеться це задоволення всього в 5 гривень 70 копійок.

Зараз ви читаєте новину «На міжнародному саміті в Донецьку пропонують вкладати гроші в постоли і розвиток інтелекту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути