пʼятниця, 19 жовтня 2012 10:08

Pussy Riot у сотні найвпливовіших людей сучасного мистецтва

Pussy Riot у сотні найвпливовіших людей сучасного мистецтва

Журнал ArtReview опублікував щорічний список ста найвпливовіших людей в сучасному мистецтві за 2012 рік. Головною сенсацією рейтингу стало 57-е місце, яке дісталося панк-групі Pussy Riot.

Перше місце в списку вперше за 11 років існування рейтингу дісталося куратору Каролін Крістов-Бакарджіев, яка в цьому році представила публіці 13 редакцію Documenta в Касселі. За кілька місяців роботи виставки її відвідало 860 тис. чоловік.

Редактор ArtReviw Марк Рапполт так пояснив вибір журі: "Ми не нараховували додаткових очок за популярність. Мистецтво обертається навколо людей, які можуть впливати на інших людей". Друге місце рейтингу зайняв галерист Ларрі Гагосян, ще два відомих галериста - Іван Вірт і Девід Цвірнер посіли четверте та п'яте місце. Переможець списку минулого року китайський арт-дисидент Ай Вейвей виявився третім. Український колекціонер і меценат, творець PinchukArtCentre Віктор Пінчук зайняв 32-е місце (у минулому році він був 35-м), засновник фонду Iris і Центру сучасної культури "Гараж" Дарина Жукова на 85-му місці (у минулому році - 81).

У першу десятку списку увійшли:

Каролін Крістов-Бакарджіев, куратор
Ларрі Гагосян, арт-дилер і галерист
Ай Вейвей, художник
Іван Вірт, співзасновник галереї Hauser & Wirth
Давид Цвірнер, галерист і меценат
Герхард Ріхтер, художник
Беатрікс Руф, директор центру сучасного мистецтва Kunsthalle Zurich
Ніколас Серота, директор галереї Тейт
Гленн Лоурі, директор Музею сучасного мистецтва, Нью-Йорк
Ганс Ульріх Обріст і Джулія Пейтон-Джонс, співдиректор галереї Serpentine

Зараз ви читаєте новину «Pussy Riot у сотні найвпливовіших людей сучасного мистецтва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі