середа, 28 серпня 2013 15:18

На могилі відомого художника-авангардиста збудували елітний будинок

На могилі відомого художника-авангардиста збудували елітний будинок
Панорамний вид внутрішньобудинкової території. Місце поховання - перед 1-м під'їздом зліва. Фото: mk.ru

На місці могили відомого художника-авангардиста Казимира Малевича побудували елітний житловий комплекс під назвою "Ромашкове-2" в селищі Немчиновка Московської області. Про це повідомляє Русская служба BBC з посиланням на "Московський комсомолець".

Згідно із заповітом художника, його поховали в полі біля улюбленого дуба - недалеко від того місця, де він жив. Тепер на цьому місці - залитий бетон, а в двох кроках від місця поховання - під'їзд елітного будинку.

Правда, Міністерство культури Московської області заявило, що могила відомого художника-авангардиста Казимира Малевича буде доступна для відвідування, а поблизу поховання поставлять пам'ятний знак.

Поява житлового комплексу на місці поховання Казимира Малевича пояснюють тим, що на момент початку будівництва територія не мала охоронного статусу. Місце, де похований художник, якийсь час було невідомим: під час війни пам'ятний знак, встановлений на могилі, розібрали, а в повоєнні роки поле неодноразово засівали. Експертизу, яка встановила, що могила авангардиста знаходиться саме в цьому місці, провели лише в липні 2012 року.

Художник помер в 1935 році в Ленінграді. Найвідомішою картиною-маніфестом Малевича вважається "Чорний квадрат", який був написаний в 1915 році.

Зараз ви читаєте новину «На могилі відомого художника-авангардиста збудували елітний будинок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі