пʼятниця, 30 березня 2012 14:51

На київську бієнале приїде Ай Вейвей

На київську бієнале приїде Ай Вейвей

Організатори першої Київської бієнале сучасного мистецтва 29 березня оголосили список учасників основного проекту. Фестиваль буде називатися "Арсенале-2012".

Всього на різних майданчиках в Києві понад ста художників та колективів представлять свої твори. Головна тема бієнале звучить як "Кращі часи, гірші часи. Відродження і Апокаліпсис в сучасному мистецтві". Гасло придумав Девід Елліотт, куратор виставки.

За словами Елліотта, суть основної теми полягає в умінні "знаходити найгірше в кращому і краще в гіршому". Відродження, на його думку, настане тоді, коли напруге дійде критичної точки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Києва привезуть 100 світових художників

Зокрема, свої роботи до Києва привезуть китайський художник Ай Вейвей та японська художниця Яйої Кусама. Спеціально для основного проекту будуть зроблені близько 40 робіт.

Девід Елліотт - відомий британський куратор і знавець сучасного мистецтва колишніх республік СРСР. Організатором бієнале є київський культурно-мистецький та музейний комплекс "Мистецький Арсенал", який і прийме основний проект "Арсенале-2012". Бієнале розпочнеться 24 травня і триватиме до 30 липня 2012.

Зараз ви читаєте новину «На київську бієнале приїде Ай Вейвей ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі