четвер, 12 січня 2012 20:24

До Києва привезуть 100 світових художників

До Києва привезуть 100 світових художників

12 січня відбулася прес-конференція організаторів першого київського бієнале сучасного мистецтва "Арсенале 2012".

17 травня його проведуть у столичному комплексі "Мистецький Арсенал". Куратором події став британець Девід Елліотт. Він був першим директором музею сучасного мистецтва у Стамбулі та Стокгольмі, працював куратором 17-го бієнале у Сіднеї.

"Назва бієнале "Найкращі часи. Найгірші часи. Відродження та апокаліпсис у сучасному мистецтві", - каже арт-критик Аліса Ложкіна. - Цим організатори кажуть, що ми ніколи не знаємо, у який час живемо. Те, що сьогодні вважають занепадом, завтра може виявитися ренесансом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львівська художниця стала лауреатом бієнале у Флоренції

Логотип бієнале — квадрат. Його розробив лондонський дизайнер Джонатан Бранбурк.

"Коли працював над логотипом, враховував ландшафт України і Києва, а також специфіку "Мистецького Арсеналу". Він за формою квадратний. Також логотип асоціюється з рамкою для картини та чорним квадратом Малевича, який творив в Україні", - зазначив дизайнер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Сіднейське бієнале не пускають молодь до 18 років

У травні до столиці привезуть 100 митців з сорока країн світу. Це будуть відомі світові та українські імена.

Покажуть американський живопис та китайську скульптуру з дерева і картону. Експозицію розмістять на двох поверхах "Мистецького Арсеналу". Загальна площа складе 20 тис квадратних метрів.

Бюджет бієнале — 30 млн гривень.

Зараз ви читаєте новину «До Києва привезуть 100 світових художників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі